Raluca Abrihan

Aplicaţia care-i detectează pe cei ce nu poartă măşti, realizată la Cluj

Thumbnail

Un IT-ist din Cluj a creat o aplicaţie care detectează persoanele care nu poartă mască şi le avertizează prin mesaje audio, scrie Mediafax.

Florin Jurchiş, un IT-ist din Cluj a creat o aplicaţie care detectează persoanele care nu poartă mască şi le avertizează prin mesaje audio. Detectorul de măşti a fost creat pe baza inteligenţei artificiale şi funcţionează cu ajutorul unei camere web sau a camerelor de supraveghere, iar pentru protejarea identităţii, are şi opţiunea de pixelare a imaginii.

Aplicaţia Milnesium Mask Detector este gratuită.

„Odată ce voi da masca jos, vom observa că aplicaţia va ridica o alertă atât vizuală cât şi audio. În acest fel: Vă rugăm folosiţi masca!. Iar alerta se va opri odată ce toate persoanele din imagine vor purta masca corespunzător", a explicat Florin Jurchiş, cel care a realizat aplicaţia Milnesium Mask Detector.

„Personal port masca pentru a mă proteja pe mine şi pe cei din jur, însă există situaţii în care uităm să facem acest lucru. În acest fel ne-am gândit cât de util ar fi un sistem în spaţiile închise care să te avertizeze să porţi masca în cazul în care ai uitat să faci acest lucru”, a mai declarat acesta.

Antreneprenorii consideră aplicaţia utilă. Când a aflat de aplicaţie, un tânăr nu a stat pe gânduri şi a implementat-o la compania de grafic design pe care o conduce.

„Am ales să implementăm această aplicaţie pentru siguranţa noastră, a clienţilor şi a angajaţilor”, a spus Ionuţ Faur, administratorul unei firme de design.

Parallax

Vizualizari
3720
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
George
Admin
Politia gandirii... Daca va place comunismul de ce nu va duceti in China?
poza de profil
Mircea
Dragus
Foarte bine si frumos felicitari pentru munca depusa dar cat de pui de securisto-comunist poti fi sa-ti treaca o asemenea idee. Cu asemenea antreprenori o putem pune usor de-o dictatura.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri