Raluca Abrihan

Doi antreprenori au lansat o platformă care să-i ajute pe producătorii din Cluj

Thumbnail

Doi antreprenori au lansat o platformă online care aduce împreună micii producători din județul Cluj cu scopul de a sprijini afacerile locale și consumul de produse locale în această perioadă de criză, scrie Mediafax.

Inițiatorii au declarat, joi, că înscrierea afacerii și listarea produselor pe platformă este extrem de simplă, aceasta fiind destinată tuturor producătorilor clujeni, indiferent de domeniul de activitate.

„Am lansat MadeInCluj.ro, un magazin online, prima platformă online întreținută și pusă gratuit la dispoziția micilor producători locali, care sunt, astfel, aduși împreună. Înscrierea afacerii și listarea produselor este extrem de simplă, platforma fiind gândită special pentru cei care nu sunt familiarizați cu tehnologia, tocmai pentru a veni în sprijinul lor. MadeInCluj.ro este destinată tuturor producătorilor clujeni, indiferent de domeniul de activitate - brutărie, carmangerie, croitorie, apicultură, florărie, berărie, lactate și produse derivate. Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie să ne susținem unii pe ceilalți, să sprijinim afacerile locale și să consumăm produse locale”, au spus aceștia.

Dan Ciulea, co-fondator al platformei, a declarat că ideea de digitalizare a pieței a trecut de la stadiul de vis la cel de necesitate.

„Realitatea momentului ne-a forțat să ne regândim comportamentul de zi cu zi. De la băut cafea, până la cumpărat legume pentru o supă. Dacă, până acum, să mergem în piață și să ne alegem morcovii de pe masa unei bunicuțe din Mihai Viteazu era un lucru firesc, în acest moment nu mai este la fel de simplu. În plus, micii producători, întreprinzători, antreprenori, cei cu afaceri mici de familie, nu au posibilitatea să intre în piața pe care o deschide un lanț de magazine sau supermarket. Ceea ce îi face mai greu accesibili”, a explicat acesta.

Sebastian Florian, celălalt co-fondator al MadeInCluj.ro, a subliniat că proiectul a fost lansat din dorința de a încuraja consumul de produse locale și, mai ales, de a oferi informații despre posibilitățile de comandă online, opțiune foarte importantă mai ales în această perioadă, când consumatorii stau mai mult în case și nu mai frecventează magazinele și piețele.

„Este un proiect <win-win> atât pentru producători, ale căror vânzări scad acum pe zi ce trece, cât și pentru consumatori, care în felul acesta pot face ușor cumpărături de acasă”, a explicat Florian.

Platforma MadeInCluj.ro este gândită ca un magazin online clasic, astfel încât clientul plasează comanda, care este transmisă către producător. Comanda este primită, procesată și livrată de către producător, iar clientul plătește direct producătorului, numerar sau prin card bancar.

Inițiatorii platformei susțin că trebuie cumpărate produse locale deoarece „banii trebuie să se învârtă în economia locală”.

Parallax

Vizualizari
1303
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri