Claudiu Zamfir

Un antreprenor de origine română a obținut o investiție de 20 milioane dolari, în Germania

Thumbnail

Un antreprenor de origine română a lansat o platformă IT în Germania, în anul 2017, pe când avea vârtsa de numai 17 ani, iar acum a obținut 20 de milioane de dolari, finanțare de capital de risc condusă de un mare fond de investiții.

Linearity este un startup din Germania, care a dezvoltat o platformă digitală de grafică pentru designeri, marketeri și artiști, denumită Vectornator.

Miercuri, startup-ul a anunțat că a obținut o rundă de investiții de 20 de milioane de dolari condusă de fondul suedez de capital de risc EQT Ventures, cu participarea 468 Capital, un fond de investiții german.

La această finanțare au mai participat și o serie de investitori individuali tip business angels. Printre ei se numără Bradley Horowitz (vicepreședinte de produs la Google), Jonathan Rochelle (cofondator Google Docs, Google Spreadsheets, Google Slides, Google Drive), Charles Songhurst (fost șef de strategie corporativă la Microsoft).

Startup-ul are și o legătură cu România. Fondatorul și CEO-ul său este un tânăr de origine română, Vladimir Dănilă. „Da, m-am născut în București și vorbesc și limba română”, a confirmat el, într-un mesaj pe Twitter, întrebat de StartupCafe.ro.

Potrivit publicației americane Techcrunch, Vladimir Dănilă a lansat Vectornator în Germania, în anul 2017, pe când el avea doar 17 ani. În prezent, platforma sa este folosită de mari companii internaționale, ca Apple, Disney și Microsoft.

El a făcut liceul la Düsseldorf și s-a dus la facultate la Mannheim (informatică de business). Tânărul Vladimir Dănilă a făcut și un stagiu de practică la televiziunea Arte, la Strasbourg.

Parallax

Vizualizari
1237
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri