Claudiu Zamfir

Andreea Berecleanu și Constantin Stan au obținut o investiție pentru clinicile lor de operații estetice

Thumbnail

Clinicile de operații estetice Cronos Med, fondate de chirurgul plastician Constantin Stan, cu vedeta de televiziune Andreea Berecleanu ca acționar minoritar, au finalizat o rundă de investiții de la Morphosis Capital Fund I, un fond de investiții care finanțează afaceri mici și mijlocii din România.

Valoarea tranzacției se încadrează în pragul standard al investițiilor Morphosis Capital Fund I, cuprinsă între 5 și 10 milioane de euro. Infuzia de capital de la Morphosis Capital va contribui la consolidarea poziției Cronos Med ca lider național în sectorul esteticii medicale și la extinderea rețelei de clinici în orașe cheie din România.

Investiția în Cronos Med este a cincea tranzacție realizată de Morphosis Capital, care deține în prezent participații în DocProcess, Medima Health, Dr. Leahu Dental Clinics și EMI. Este, de asemenea, a treia și ultima investiție a Morphosis Capital Fund I în sectorul serviciilor medicale.

Clinicile Cronos Med au fost fondate în anul 1991, mai întâi la Bacău, de către medicul Constantin Stan, care are peste 30 de ani de experiență în chirurgia estetică și plastică. Ulterior s-a alăturat afacerii, ca acționar minoritar, și vedeta de televiziune Andreea Berecleanu, partenera de viață a doctorului.

În prezent, compania operează o rețea de centre medicale premium, specializate în medicina estetică și plastică, fiind una dintre cele mai extinse și moderne din România. Cronos Med deține la București și la Bacău trei clinici și un spital.  Raportat la cifra de afaceri, Grupul reprezintă cea mai mare rețea de clinici de estetică medicală din România. În 2020, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 4,3 milioane de euro, în ciuda unui an pandemic extrem de dificil. În ultimii trei ani, Cronos Med a marcat o rată de creștere anuală compusă de aproape 40%.

Clinicile Cronos Med acoperă un spectru larg de tratamente estetice: chirurgie estetică, plastică și reconstructivă și tratamente estetice minim invazive. Clinica medicală cuprinde următoarele specialități: chirurgie, dermatologie, ginecologie, oftalmologie, ORL, nutriție-diabetologie, psihologie.

 „După 30 de ani plini de muncă și de provocări, am decis că este momentul să sprijin și mai mult echipele și clinicile Cronos Med să meargă mai departe, să ajungă în alte orașe ale României și să ofere cât mai multor pacienți calitate medicală estetică la cel mai înalt nivel. Din poziția de fondator investitor și mentor pentru echipele de medici existente și viitoare, susțin investiția Morphosis, pentru că am certitudinea că va fi de bun augur pentru oamenii cărora ne adresăm, beneficiarii oricărei mișcări strategice de business. De asemenea, Cronos Med rămâne locul în care sunt și vor fi bineveniți tinerii medici, dornici să facă performanță”,  a declarat dr. Constantin Stan, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Morphosis Capital este un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris. Înființat în decembrie 2018 de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Dragoș Petre și Andrei Gemeneanu, Morphosis beneficiază de susținerea Uniunii Europene, prin Fondul European de Investiții (FEI) și Programul Operațional Regional. Alți cofinanțatori ai fondului sunt Banca Transilvania, antreprenori internaționali și locali, precum și fondatorii înșiși.

Morphosis Capital investește între 5 și 10 milioane de euro în companii românești cu potențial ridicat de creștere din sectoare precum: servicii medicale, tehnologie, producție și servicii B2B, cu perspective de extindere internațională și EBITDA de minimum jumătate de milion de euro.

„Suntem entuziasmați de finalizarea acestei tranzacții și de parteneriatul cu Dr. Constantin Stan și Andreea Berecleanu, doi profesioniști cu o reputație ireproșabilă în domeniile lor de activitate. De asemenea, suntem nerăbdători să continuăm procesul de dezvoltare al Grupului Cronos Med și să consolidăm poziția acestuia de lider indiscutabil în medicina estetică și plastică din România, la cel mai înalt nivel posibil.

În urmă cu trei decenii, piața de estetică medicală din Europa reprezenta o nișă, unde cei câțiva medici de elită ofereau o gamă limitată de tratamente pentru un număr mic de pacienți. Astăzi, datorită conștientizării consumatorilor asupra beneficiilor aduse de tratamentele estetice, piața are parte de o dezvoltare accelerată. Suntem convinși că  Grupul Cronos Med se află în prima linie a acestei dezvoltări, datorită  echipei medicale conduse de dr. Stan, un deschizător de drumuri în chirurgia estetică și plastică din România, dar cu o contribuție inovatoare și fundamental importantă și la nivel internațional”, a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner Morphosis Capital.

Parallax

Vizualizari
6756
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri