Claudiu Zamfir

Amazon vrea să sprijine startup-urile de inteligență artificială cu 230 milioane dolari, în credite AWS

amazon-dreamstime_.jpg

Amazon Web Services, o companie a gigantului de comerț online Amazon, a anunțat, joi, că intenționează să ofere startup-urilor de inteligență artificială generativă un sprijin total de 230 de milioane de dolari, în servicii AWS.

Programul este deschis startup-urilor din întreaga lume și va include credite AWS, mentorat și programe de educație pentru startup-uri, inclusiv early-stage, care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială și machine learning.

În cadrul acestui angajament, s-a lansat și programul AWS Generative AI Accelerator, destinat startup-urilor early-stage care dezvoltă tehnologii de IA generativă pentru domenii ca:

  • servicii financiare,
  • sănătate,
  • media și entertainment,
  • business,
  • combaterea schimbărilor climatice.

O cohotră de 80 de startup-uri va fi selectată, pentru a participa la sesiuni de mentorat și training la campusul Amazon de la Seattle, pe 1 octombrie 2024. De asemenea, echipele selectate vor avea șansa să-și prezinte soluțiile potențialilor investitori și clienți, în decembrie, la evenimentul re:Invent 2024, în Las Vegas.

Amazon face acest program în parteneriat cu Meta, Mistral și Nvidia, iar startup-urile vor avea șansa să participe și la incubatorul NVIDIA Inception, primind sprijin de la experți ai producătorului de cipuri.

Înscrierile online la programul AWS Generative AI Accelerator se fac până pe 19 iulie 2024.

Parallax

Vizualizari
103
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri