Denisa Crăciun

Airbnb va oferi cazare gratuită pentru 100.000 de refugiați ucraineni

Thumbnail

Airbnb.org, filiala non-profit a companiei de închirieri de locuințe Airbnb, va oferi gratuit cazare pe termen scurt unui număr de 100.000 de refugiați ucraineni ce fug din țară, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Cazarea va fi finanțată de Airbnb, Inc, de donatorii către Fondul pentru Refugiați al Airbnb.org (Airbnb.org Refugee Fund) și prin generozitatea gazdelor înscrise în sistemul Airbnb.org.

Conform comunicatului, luni, co-fondatorul și CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, co-fondatorul Airbnb și Președintele Airbnb.org, Joe Gebbia, și Directorul Strategic al Airbnb și co-fondator al acesteia, Nathan Blecharczyk, au trimis scrisori conducătorilor țărilor europene, începând cu cei ai Germaniei, Ungariei, Poloniei și României, prin care ofereau sprijinul Airbnb.org în întâmpinarea refugiaților ucraineni pe teritoriul acestor state.

„Airbnb.org se angajează să faciliteze cazarea pe termen scurt a până la 100.000 de refugiați care fug din Ucraina, lucrând în același timp cu guvernele țărilor vizate pentru a sprijini nevoile specifice, inclusiv prin asigurarea de spații de cazare pe termen mai lung”, conform comunicatului.

Anunțul, confirmat și de CEO-ul Airbnb într-o postare pe Twitter, vine să completeze eforturile și munca Airbnb.org – o organizație neguvernamentală independentă dedicată facilitării șederilor temporare ale persoanelor ce traversează momente de criză – venite în sprijinul refugiaților și al altor categorii de persoane din întreaga lume.

Săptămâna trecută, organizația a anunțat că a asigurat cazare pentru 21.300 refugiați afgani, și și-a stabilit un nou obiectiv, acela de a asigura cazare gratuită temporară pentru încă 20.000 de refugiați din Afganistan, Africa, Orientul Mijlociu, America de Sud și America Centrală, dar și din alte regiuni. Oferta Airbnb.org de a pune la dispoziție cazare pentru un număr de până la 100.000 de refugiați ucraineni care fug din țară este suplimentară acestui efort mai larg.

În ultimii cinci ani, Airbnb și Airbnb.org au pus în legătură mai mult de 54.000 de refugiați și azilanți – inclusiv din Siria, Venezuela și Afganistan – cu spații de cazare temporară oferite prin intermediul partenerilor Airbnb.org. Anul trecut, Airbnb.org a anunțat crearea Fondului pentru Refugiați și a atras peste 4.000 de donatori care să îi susțină acțiunile derulate în beneficiul refugiaților și solicitanților de azil din întreaga lume.

„Suntem convinși că Gazdele de pe Airbnb și oaspeții de peste tot din lume sunt nerăbdători să participe și să dea o mână de ajutor în acest efort impresionant de susținere a refugiaților ucraineni. În zilele următoare, Airbnb și Airbnb.org vor împărtăși mai multe detalii privind modul în care Gazdele și comunitatea largă pot sprijini această inițiativă, inclusiv prin oferirea de cazare gratuită sau la preț redus. Între timp, puteți afla mai multe despre activitatea Airbnb.org în sensul oferirii de cât mai multe spații de cazare pe timp de criză prin intermediul Airbnb.org”, conform comunicatului. 

Întrucât Airbnb.org depune eforturi de creare a noi parteneriate în fiecare țară, refugiații și solicitanții de azil care fug din Ucraina și care au nevoie imediată de sprijin pot fi puși în contact cu resursele disponibile ale Agenției ONU pentru Refugiați.

Parallax

Vizualizari
797
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri