Raluca Abrihan

O reţea românească de magazine agricole caută proiecte inovative pentru agricultură şi oferă finanţări de 50.000 euro

Thumbnail

Companie românească de magazine agricole a lansat un program de incubare de startup-uri prin care să stimuleze și să susțină inovația în agricultură şi creează un hackathon online, AgTech TM Spark Weekend. În cadrul programului compania oferă investiţii totale de până la 50.000 euro.

"AgTech TM Spark Weekend este prima etapă a programului de incubare AgTech TM, care dă start inovației în industria agricolă. Evenimentul are loc online, în weekendul 13-15 Noiembrie 2020, și este dedicat tuturor celor care vor să dezvolte startup-uri tech cu impact direct în agricultură.

Organizatorii așteaptă participanți din domenii variate, de la studenți și absolvenți ai unei universități de specialitate până la programatori, tineri cu specializare de business, marketing sau design", au trimis aceştia printr-un comunicat de presă.

„Prin AgTech TM by Agroland dorim să demonstrăm că inovațiile în agricultură nu sunt deloc o Cenușăreasă față de alte domenii în care tehnologia și abordările de business curajoase au adus salturi semnificative. Dimpotrivă, credem că potențialul de creștere în agricultură este mult mai mare decât în alte ramuri economice, astfel că ne-am propus să susținem talentul și dedicarea unor startup-uri tech din domeniu, care pot consolida creșterea sectorului agricol în România,” a declarat Horia Cardoș, fondator și director general al Agroland.

Transferarea în mediul online a programului oferă șansa înscrierii de oriunde din România, programul fiind extins la nivel național.

Evenimentul pune la dispoziție mentori și resurse necesare dezvoltării primului plan de afaceri și validării soluției. Se va încheia cu o sesiune de pitch, unde cele mai bune 10 startup-uri vor trece în etapa următoare. Aici vor primi acces la un program de training-uri și workshop-uri oferit de Ascendis, pe durata a 3 săptămâni, ajutând echipele să se pregătească pentru faza de incubare. 

Pentru cei care au o idee de startup bazat pe tehnologie, care are impact în industria agricolă, înscrierea ideii se pot face prin completarea acestui formular. 

Toate ideile înscrise vor trece printr-o etapă de preselecție. Pentru ca o idee să fie acceptată în program, aceasta trebuie să se axeze pe o problemă existentă în industria agricolă, soluția să se bazeze pe tehnologie și să existe potențial de scalabilitate.

Parallax

Vizualizari
2306
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri