Claudiu Zamfir

Afacere românească: a cumpărat 40 de apartamente în București și pe Litoral, le reamenajează și le vinde

Thumbnail

O firmă de imobiliare a atras 19 milioane de lei de la investitori și a cumpărat aproximatv 40 de apartamente noi în București și pe Litoral, pe care le reamenajează și le revinde. Acum, mai vrea să mai obțină 20 de milioane de lei de la investitori.

Într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, firma de imobiliare Meta Estate Trust spune că se concentrează „pe segmentul rezidențial urban mare, reprezentat într-o primă etapă de București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara”.

În mai 2021, Meta Estate Trust a finalizat prima rundă de finanțare, după ce a atras 19 milioane de lei de la 30 de investitori. Capitalul atras în această rundă a fost utilizat pentru achiziția a aproximativ 40 de proprietăți - apartamente noi în București, Constanța și Mamaia.

„Pentru a maximiza rentabilitatea investiției, înainte de a fi vândute sau închiriate către clientul final, unele apartamente  vor fi amenajate cu sprijinul Delta Studio, acționar în cadrul Meta și unul dintre cei mai mari furnizori de amenajări interioare de lux din România”, precizează firma.

Meta Estate Trust spune că are un model de business bazat pe un „ciclu scurt de rotire a capitalurilor”, de maximum 18 luni.

„Pentru a reduce riscurile legate de investițiile în real estate, Meta are în vedere atât achiziții directe de apartamente în diverse faze de finalizare cât și intrarea în parteneriate cu dezvoltatori imobiliari consacrați”, mai spune firma.

Acum, Meta Estate Trust SA a început procedurile pentru a mai obține investiții.

Adunării Generale a Acționarilor a aprobat, zilele trecute, majorarea capitalului social cu suma de 20 de milioane de lei. Compania își propune să atragă această sumă de la investitorii de pe Bursa de Valori București, printr-un plasament privat organizat la începutul lunii iulie.

„Piața rezidențială locală se află într-una dintre cele mai bune perioade ale sale și oferă o oportunitate unică pentru investitori. În doar câteva luni, Meta Estate Trust a reușit deja să atragă 30 de investitori de renume, hotărâți să transforme compania într-o poveste de succes autentică. Cu cele 19 milioane de lei atrase anterior, împreună cu suma de 20 de milioane de lei planificată să fie atrasă în această vară, vrem să devenim un jucător important pe piața imobiliară și de capital din România. Viitorul plasament privat va oferi o premieră pentru Bursa de Valori București: toți investitorii vor beneficia ulterior de o alocare de acțiuni preferențiale de 14,425% din suma totală investită" a declarat Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.

Cu ocazia AGA din 14 iunie, acționarii au aprobat numirea Comitetului Consultativ alcătuit din 5 membri, acționari ai companiei – Marian Alecu (antreprenor în HoReCa și turism), Ilinca von Derenthall (membru independent cu experiență desăvârșită în Consilii de Administrație), Viorel Nica (Capital Leasing IFN), Andreea Păun (Griffes) și Marius Scuta (JLL). Ilinca von Derenthall a fost aleasă președinte al Consiliului Consultativ. Acest consiliu va asista conducerea în toate etapele de dezvoltare a afacerii.

Meta Estate Trust este administrat de o companie de management, Meta Management Team SRL, înființată de cei șase inițiatori ai proiectului: Eugen Voicu prin Certinvest Management Solutions, Ionuț Nicolescu, președinte SVN România, Adrian Stanciu, membru fondator Erudio și Ascendis Consulting, Delta Studio, prin antreprenorii Dragoș Bonea și Alex Bonea, Cosmin Mizof, Head of Risk Management la Certinvest și Mentor 2 Invest. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ținte de randament proiectată ca medie anuală în primii zece ani de peste 15%.

Parallax

Vizualizari
9219
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri