Claudiu Zamfir

Actorul care a jucat rolul lui Steve Jobs face investiții în startup-uri reale

Thumbnail

Actorul Ashton Kutcher, cunoscut și pentru că l-a interpretat pe Steve Jobs, într-un film despre fondatorul Apple, din anul 2013, este, în afara platourilor de filmare, un entuziast investitor în startup-uri de tehnologie. Acum, Kutcher, prin firma sa de investiții, vrea să strângă 150 de milioane de dolari într-un nou fond de venture capital.

Potrivit TechCrunch.com, firma de investiții fondată de actorul american, Sound Ventures, a depus documentația necesară la Comisia americană de supraveghere a pieței de capital (SEC), pentru a strânge de la potențiali investitori bani pentru un nou fond, proiectat să se închidă la 150 de milioane de dolari.

Acesta va fi cel de-al treilea fond de investiții sub denumitrea de SOUNDWaves, principalul vehicul de capital de risc al Sound Ventures.

Printre startup-urile în care a investit anterior Sound Ventures se numără unicornul american Bird, un rival al Lime, în domeniul micromobilității cu trotinete electrice de închiriat pe aplicație. Actorul a luat apărarea public startup-urilor de micromobilitate, care se confruntă în multe orașe cu restricții din partea primăriilor, pe motiv că ar încurca circulația mașinilor. „Mașinile sunt parcate absolut peste tot. E ridicol! Ele blochează drumurile. Te împiedică să mergi unde vrei. Dar, hei! Am deschis ușa și am spus <<Doamne, sunt trotinete electrice peste tot!>>”, spunea el, în 2018, la evenimentul TechCrunch Disrupt, citat de EU Observer.

Ashton Kutcher (42) a fondat firma de investiții Sound Ventures alături de asociatul său, Guy Oseary, în februarie 2012, cu câteva luni înainte de a începe filmările pentru pelicula Jobs (lansată pe piață în 2013). El a interpretat rolul lui Steve Jobs în acest film biografic despre marele antreprenor american care a murit în anul 2011.

 De-a lungul carierei sale, actorul a mai „jucat” în filme ca  „Dude, Where's My Car?” (2000), „The Butterfly Effect” (2004), „Just Married” (2003), „Bobby” (2006). Ashton Kutcher a fost însurat cu actrița Demi Moore (div. 2013), iar în prezent este căsătorit cu Mila Kunis.

Parallax

Vizualizari
1255
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri