Răzvan Tătaru

420 elevi români, participanți la ateliere de dezvoltare personală, organizate de JA România

Elev în fața unei table de scris cu siluete desenate

În perioada martie-aprilie 2024, 420 elevi din clasele terminale de gimnaziu și liceu au participat la ateliere de dezvoltare personală, menite să le creeze oportunități de autocunoaștere a propriilor aspirații, resurse, competențe și valori, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Atelierele au fost organizate de către organizația nonprofit de educație antreprenorială Junior Achievement (JA) România, în colaborare cu specialiști, în 21 de școli din Municipiul București și alte 11 județe concentrate în regiunile de sud și nord-est, ca parte a proiectului RE-POWER your future.

Aceste activități au reprezentat un răspuns al proiectului față de nevoia de consiliere și motivare a elevilor și au completat experiența de învățare aplicată, creată prin programele JA pentru a explora perspectiva de angajat sau de antreprenor și a pune bazele viitorului profesional.

„Am învățat că pentru a reuși să-ți realizezi visurile este nevoie de multă muncă și determinare.  Am învățat că trebuie să am curajul să experimentez, să am încredere în mine, să îmi stabilesc obiective și să caut resurse pentru îndeplinirea lor, fără să mă las descurajat de părerile negative ale celor din jur” - elev participant, Școala Gimnazială Glodenii Gândului, județul Iași.

„RE-POWER your future este un proiect ambițios, care a oferit elevilor noștri, prin intermediul activităților desfășurate, resursele și inspirația necesare pentru modelarea viitorului succes în viață” – profesor coordonator, Școala Gimnazială Drăgănești de Vede, județul Teleorman.

Școlile gazdă au fost selectate pe baza unui set de criterii care a inclus tipul de localitate, gradul de dezvoltare economică al zonei, dar și eligibilitatea unităților școlare din punctul de vedere al Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).

RE-POWER your future este o inițiativă dezvoltată de Junior Achievement și Fundația UniCredit, derulată simultan pentru tinerii din 10 țări europene aflați într-o perioadă esențială pentru continuarea studiilor și la începutul procesului lor de integrare pe piața muncii. Țările participante la proiect sunt: România, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Parallax

Vizualizari
41
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri