Smile Media

200.000 de euro pentru idei de afaceri și startup-uri, de la Innova Engineering

Thumbnail

Innova Engineering, companie românească activă pe piața de IT și telecomunicații, lansează Innova Lab. Laboratorul de inovație cu scopul principal de a susține idei de afaceri și startup-uri de mare impact, printr-o finanțare de până la 200.000 de euro. Am stat de vorbă cu Walter Cor Hagigalinis, CEO Innova Engineering, despre această inițiativă unică în peisajul de afaceri actual.

Ce este Innova Lab. Laboratorul de inovație, proiectul propus de Innova Engineering și care au fost rațiunile pentru care ați luat decizia de a iniția un astfel de proiect?

Walter Cor Hagigalinis: Innova Lab este un proiect menit să sprijine idei de afaceri și startup-uri, de mare impact. Innova Engineering poate oferi finanțare de până la 200.000 de euro celor care au o idee fantastică și doresc să o transforme într-o afacere profitabilă, sau antreprenorilor care au deja o afacere la început de drum și au nevoie de suport ca să o dezvolte. Innova Lab oferă bani inteligenți prin faptul că adaugă expertiză și rețele de business la acest demers investițional.

Experiența noastră din anii trecuți a demonstrat că cele mai profitabile activități comerciale se regăsesc în zonele în care poți dovedi că ești inovativ, micșorând distanțele dintre ideile câteodată “năstrușnice” și realitatea imediată. Nu ne interesează un domeniu anume, ideea este cea care contează și evident dedicația și încrederea celui care o prezintă. Ca dovadă, investitorii care susțin ideea de succes pe care o reprezintă Innova, sunt sau au fost implicați în multe alte proiecte de succes, care la rândul lor au pornit de la o simplă idee. Idei care nu au de-a face cu domeniul principal de activitate al Innova Engineering, de pildă, în domeniul artei unde, prin Kulterra, se promovează tineri artiști, sau în domeniul automatizării proceselor de business, Enterprise Concept. În fiecare an reinvestim profitul în idei care au potențial de a deveni afaceri de succes. Suntem deschiși la orice idee, oricât de avangardistă ar fi, la orice tip de business care dorește să livreze produse și servicii noi. Avangardistă sau nu, năstrușnică sau nu, o idee nu știi dacă e bună, decât în momentul în care este acceptată de piață. Și pentru asta merită să încerci! La fel cum și Innova s-a bazat pe o idee, pe un pariu pe oameni, transformându-se într-o poveste realmente de succes.

Care sunt domeniile din business pe care v-ați propus să le sprijiniți?

Walter Cor Hagigalinis: Ne-ar plăcea să întâlnim oameni, idei, business-uri din toate domeniile, dar mai ales spirite antreprenoriale care pot face diferența: de la soluții bazate pe inteligența artificială, până la propuneri de business în domeniul agricol. Pot fi idei pe care le putem integra în proiecte existente, cum ar fi cele din domeniul Tech, sau pot fi idei care pur și simplu vor începe pe o pagină nouă.

Îi invităm pe toți cei interesați să aplice la: innovation.lab@innova.com.ro, până pe 30 mai 2022, trimițând o scurtă descriere a proiectului/produsului/serviciilor și detaliile de contact. Participanții selectați vor fi invitați la întâlniri de prezentare.

Din ce resurse finanțați această inițiativă?

Walter Cor Hagigalinis: Innova Lab este un proces de tip pre-seed, resursele care urmează a fi investite sunt resursele proprii grupului nostru de companii. Reinvestim profitul realizat, proiectând succesul trecutului în ideile și demersurile viitorului.

Cine este Innova Engineering, inițiatorul acestui demers?

Innova Engineering este companie românească activă pe piața de IT și telecomunicații din 2005, când și-a început activitatea în domeniul integrării IT&C. De-a lungul anilor, compania s-a transformat într-o companie de inginerie avangardistă, în care cea mai mare valoare adăugată o regăsim în proiectarea, implementarea și operarea de soluții complexe în domeniul centrelor de date. În prezent Innova Engineering este cel mai mare integrator în proiectarea, construcția și operarea centrelor de date în România, membru al Asociației Europene a Centrelor de Date și singurul integrator român din acest domeniu care este deja prezent în afara granițelor.

Succesul în business s-a tradus firesc în interesul permanent al liderilor companiei de a crea un cadru de responsabilitate socială. Innova Engineering pune acum accentul pe sprijinirea comunității de afaceri.

Interviu susținut de Innova Engineering

 

Parallax

Vizualizari
4175
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 350
Adauga comentariu
poza de profil
Sevi
VUAP
laborator sau colector de bussiness ideas?
poza de profil
Florian
BAN
poza de profil
Florian
BAN
Din pacate doar Colector de Idei de business.
Nu semneaza NDA si dupa ce scot tot ce pot de la tine, nu mai raspund.
Aveti mare grija si nu picati in plasa. Nu le spuneti nimic fara un NDA clar, si fara sa fi consultat un Avocat.
Ma asteptam ca Startup cafe sa fi facut niste verificari. Se gasesc niste articole foarte interesante despre unii membrii din conducere.
Pacat...

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri