Raluca Abrihan

Google lansează un fond de investiţii pentru startup-urile cu proiecte de inteligenţă artificială

Imagine principala
sursa: Flickr

Google a anunţat lansarea unui nou fond de investiţii de tip venture (cu capital de risc), care are ca scop finanţarea startup-urilor aflate la început, care vin cu proiecte IT interesante din zona inteligentei artificiale (AI) şi pe care ar putea apoi să le integreze în produsele proprii.

 

Compania nu a specificat valoarea fondului de investiţii abia lansat, dar a menţionat că intenţionează să preia doar parţi minoritare din acţionariatul startup-urilor pe care le va sprijini, notează BusinessInsider.

Gradient Ventures – după cum a fost denumit acest fond, va fi condus de Anna Patterson, o veche angjată a Google, care a coordonat de-a lungul timpului mai multe proiecte ce ţineau de integrarea unor soluţii de inteligenţă aritificială.

Acest domeniu este o miză importantă pentru toţi giganţii tehnologiei. Facebook, Twitter, Apple, Microsoft, care au făcut importante investiţii în proiecte AI.

De asemenea, în luna mai a acestui an, Google anunţa achiziţia Owlchemy Labs, una dintre companiile de top dezvoltatoare de jocuri VR (de realitate virtuala), care se va alatura diviziei Daydream, producatoarea castilor VR cu acelasi nume si va incepe si dezvoltarea de tehnologii de realitate augmentata.

Compania americană mai deţine şi startup-ul DeepMind, creatorul programului de inteligenţă artificială AlphaGo Master, care l-a învins în două rânduri pe pe campionul mondial la jocul de Go, Ke Jie.

Parallax

Vizualizari
695
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri