Denisa Crăciun

Colosul chinez Tencent cumpără studioul polonez Techland, care a produs jocurile video Dead Island, Dying Light, Call of Juarez

joc video produs de Techland

Gigantul chinez Tencent cumpără dezvoltatorul polonez Techland, cunoscut pentru jocuri ca Dying Light, Dead Island sau Call of Juarez.

Tecent urmează să devină acționarul majoritar al studioului de jocuri video, a anunțat fondatorul și CEO-ul Techland, Pawel Marchewka. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită. 

„Colaborarea cu Tencent ne va permite să avansăm cu viteza maximă execuția viziunii pentru jocurile noastre. Am ales un aliat care a colaborat deja cu unele dintre cele mai bune companii de jocuri video din lume și le-a ajutat să atingă noi culmi, respectându-și felul de a face lucrurile. Vom păstra proprietatea asupra IP-urilor noastre, vom menține libertatea de creație și vom continua să funcționăm așa cum credem că este corect. De asemenea, voi continua să fiu CEO al studioului”, a spus Pawel Marchewka.

Techland a fost fondată în 1991, de Pawel Marchewka, ca o companie de distribuție de software. În anul 2000, studioul a intrat în lumea dezvoltatorilor de jocuri, cu Crime Cities. În 2006 a lansat jocul Call of Juarez, în 2011 Dead Island, în 2013 Dead Island: Riptide și tot în acest an seria Dead Island ajunge la 13 milioane de unități vândute. În 2015, dezvoltatorul de jocuri lansează seria Dying Light.

Compania de tehnologie Tencent a fost fondată în anul 1998, la Shenzen, de Pony Ma, Zhang Zhidong, Xu Chenye, Charles Chen și Zeng Liqing. CEO-ul companiei, Pony Ma (Ma Huateng, după numele real), are o avere estimată la 36,3 miliarde de dolari, conform Forbes.

De-a lungul timpului, Tencent a investit și a cumpărat studiouri de jocuri din întreaga lume, printre care se numără achiziția Riot Games, dezvoltatorul League of Legends sau deținerea unui pachet majoritar de acțiuni în Supercell, dezvoltatorul Clash of Clans, potrivit TechCrunch. Tencent a devenit cel mai mare acționar al Ubisoft, compania din spatele Assassin’s Creed, și deține acțiuni în Epic Games, dezvoltatorul Fornite, precum și în creatorul PUBG, Krafton.

Parallax

Vizualizari
255
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
T
D
mesajul CEO-ului e frumos ... doar ca a facut un exit de zile mari si mai sta vreo 2 ani de zile pe acolo sa faca tranzitia mai usoara plus sa incaseze restul de bani.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri