Denisa Crăciun

Startup românesc, achiziționat de un dezvoltator internațional de jocuri video

Thumbnail

Un dezvoltator și publisher de jocuri video internațional, prezent și în România, a achiziționat startup-ul românesc Metagame, un studio dezvoltator de jocuri mobile din București, conform unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Metagame, achiziționată acum de compania Fortis, a fost fondat de Dan Teodorescu, Daniel Nay și Radu Pop. Studioul s-a remarcat în 2017 odată cu lansarea Tap Busters: Bounty Hunters, un joc de tip idle RPG.

În 2019, Metagame a lansat Zombieland: AFK Survival, bazat pe seria de filme cu același nume produsă de Sony Pictures. Jocul a fost apreciat de fanii francizei dar și de jucători de mobile din toată lumea. Ambele jocuri au atins o audiență globală, având în total peste 7 milioane de descărcări, conform comunicatului. 

„Este o oportunitate incredibilă să ne alăturăm familiei Fortis. Echipa de conducere are o viziune extrem de convingătoare pentru jocurile pe care dorim să le realizăm și înțelege importanța atragerii celor mai bune talente din întreaga lume. Ne așteaptă o călătorie palpitantă, având sprijinul financiar și angajamentul companiei Sands”, spune Daniel Nay, co-fondator Metagame.

De cealaltă parte, Fortis este o filială deținută integral de Las Vegas Sands și are birouri în SUA, Marea Britanie, Canada, Marea Britanie, Canada, Portugalia, Brazilia și România.

Compania are peste 150 de angajați și spune că echipa sa de conducere este formată din antreprenori și directori executivi de la companii ca Zynga sau WB Games.

Fortis a fost fondată de Steven Chiang, președintele companiei, fost Executive Vice-President la Worldwide Studios și WB Games, cofondator al EA Tiburon și președinte al studiourilor la Zynga.

Shawn Foust, directorul operațional la Fortis, este fost director executiv la WB Games și CEO la Plexchat. Calvin Lau, fost lead designer al multor jocuri de succes, ocupă poziția de chief product officer în cadrul Fortis.

„În opinia noastră, ne aflăm la începutul unei noi oportunități uriașe pentru ca jocurile să aibă cel mai mare și mai pozitiv impact asupra culturii la nivel global și la cel al experienței umane. Misiunea Fortis este de a crea lumi relevante, care sunt profund sociale, pe o multitudine de platforme și genuri, care să susțină construcția de relații semnificative și de comunități sănătoase, prin intermediul jocurilor. Pentru a ne realiza viziunea, avem sprijinul financiar și angajamentul pe termen lung din partea Sands, o echipă experimentată de executivi și o echipă talentată, în dezvoltare rapidă la nivel mondial”, susține Steven Chiang, co-fondator și președinte al Fortis.

Pe lângă achiziția Metagame din România, Fortis a achiziționat recent și alte două echipe de dezvoltare: Doppio Games din Portugalia, Oktagon Games din Brazilia.

Parallax

Vizualizari
306
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri