Adi Iacob

Un startup care ajută dezvoltatorii de jocuri mobile să-și monetizeze aplicațiile a strâns 50 de milioane de dolari

Thumbnail

Startup-ul francez de mobile gaming Homa Games a stâns o rundă de finanțare (serie A) de 50 de milioane de dolari. Tehnologia startup-ului permite dezvoltatorilor de jocuri mobile să testeze și să optimizeze valori, precum retenția utilizatorilor sau timpul petrecut în sesiune.

La runda de finanțare condusă de fondul de investiții suedez Northzone — unul dintre primii investitori în firme ca Spotify, Kahoot! sau Catawiki — au mai participat și Singular, King și fondatorii FuboTV, scrie TechCrunch.

Fabrica de jocuri din Paris a înregistrat o creștere spectaculoasă a veniturilor și a generat peste 500 de milioane de descărcări. Homa Games a angajat peste 100 de oameni din 20 de țări în ultimele 18 luni și a deschis 5 birouri în 4 țări, scrie VentureBeat

În februarie 2021, reprezentanții startup-ulului francez au spus că a reușit să genereze 250 de milioane de descărcări pe Google Play și alte magazine de aplicații. Acest număr s-a dublat acum — Homa Games a livrat 500 de milioane de instalări.

Homa Games este specializată în jocuri de societate, “casual” și o nișă numită “hypercasual” — un segment al industriei jocurilor mobile care necesită o abordare metodică, bazată pe tehnologie. Compania a dezvoltat propriile tehnologii de optimizare a performanței fiecărui joc.
 

„Platforma lor oferă oricărui antreprenor din industria de jocuri mobile sau studio independent super-puteri, permițându-le să acceseze instrumentele de publicare, analiză și marketing pentru a concura de la egalitate cu marile studiouri de jocuri din întreaga lume ”, a declarat Pär-Jörgen Pärson, early investor în Spotify și partener Northzone.

Dezvoltatorii de jocuri pe mobil pot construi un prototip cu Unity și îl pot trimite către Homa Games. Startup-ul poate testa potențialul fiecărui prototip pentru a afla dacă merită explorat în continuare.

Homa Gaming a dezvoltat un kit de dezvoltare software care îi poate ajuta pe IT-iști să-și optimizeze jocul prin analize și teste pentru a-l transforma într-o afacere profitabilă. Kitul de dezvoltare software permite urmărirea celor mai importante valori ale industriei — costul de achiziție, retenție și timpul petrecut în sesiune. Optimizarea acestor lucruri poate duce la un venit mediu mai bun per utilizator.

Homa Games se ocupă si de publicarea jocurilor pe Play Store și App Store. 

Parallax

Vizualizari
333
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri