Redacția StartupCafe.ro

Sony întrerupe producția căștilor de realitate virtuală PSVR2

Persoană cu PSVR care se joacă un joc de curse

Sony a decis să oprească producția căștilor PSVR2 deoarece compania se confruntă cu o cerere din ce în ce mai mică și, în consecință, are prea multe dispozitive pe stoc, potrivit News.ro.

Din februarie anul trecut, când a lansat a doua versiune a căştii sale pentru jocuri în realitate virtuală, Sony a produs peste două milioane de unităţi, susţin surse din cadrul companie citate de Bloomberg.

Cifra s-a dovedit a fi prea optimistă, mai ales că vânzările căştii au scăzut în fiecare trimestru de când a fost lansată, de la aproape 600.000 de unităţi vândute în primul trimestru din 2023 la 325.000 de unităţi în ultimul trimestru din 2023.

În acest context, compania a decis să întrerupă producţia până când va reuşi să vândă unităţile pe care le are deja în stoc.

Liderul actual al pieţei de căşti de realitate virtuală este Meta, care a vândut doar în ultimul trimestru al anului trecut 1,3 milioane de căşti.

Analiştii sunt convinşi că piaţa va creşte, graţie intrării Apple cu Vision Pro. Aceştia estimează că, până în 2028, aceasta va creşte în fiecare an cu peste 30%.

Parallax

Vizualizari
172
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 949
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri