Claudiu Zamfir

Sega vrea să cumpere producătorul Angry Birds la un preț de 706 milioane EUR

angry birds

Compania japoneză de gaming Sega vrea să cumpere firma finlandeză Rovio, producătorul jocului Angry Birds, pentru suma de 706 milioane de euro.

Oferta japonezilor vine după ce anterior israelienii de la Playtika se oferiseră să cumpere Rovio la un preț de până la 750 de milioane de euro, dar acea tranzacție nu a mai avut loc.

Acum, japonezii oferă un preț de 9,25 de euro pe o acțiune Rovio, cu 63% peste prețul la care erau cotate acțiunile companiei finlandeze la data de 19 ianuarie 2023, când Playtika a vrut să o cumpere. În prezent, acțiunile Rovio se tranzacționează la 9,17 euro, compania fiind listată pe bursa Nasdaq Helsinki.

CEO-ul Rovio, Alexandre Pelletier-Normand, consideră că Sega și Rovio sunt două „companii complementare”, cu produse globale, care acoperă piețele de jocuri pe mobil, PC, console și nu numai.

„Sunt încrezător că, prin combinarea celor două branduri, a personajelor, a bazei de fani, precum și a culturii și funcționalității corporative, vor exista sinergii semnificative în viitor” - a spus și Haruki Satomi, președinte și CEO al Sega Sammy Holdings Inc.

Rovio a fost fondată în anul 2003 de Niklas Hed, Jarno Väkeväinen și Kim Dikert, care erau studenți la Universitatea de Tehnologie din Helsinki, în perioada aceea. Compania finlandeză a lansat în anul 2009 jocul-fenomen Angry Birds, popular în toată lumea.

Parallax

Vizualizari
450
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri