Răzvan Tătaru

LEGO inovează prin „metaversul” destinat copiilor și părinților. Jocul video LEGO Fortnite, disponibil de astăzi

Construcție LEGO care arată un jucător de jocuri video

Noua colaborare de lungă durată dintre Epic Games și gigantul de jucării LEGO s-a concretizat în LEGO Fortnite, un joc video nou disponibil în cadrul platformei.

LEGO Fortnite este disponibil de astăzi, 7 decembrie 2023, la începutul actualizării jocului cunoscut pentru formatul „battle royale”, potrivit unei postări de pe site-ul oficial.

Fortnite a început ca un joc video în care 100 de jucători erau duși pe o insulă pentru a încerca să supraviețuiască, fie singuri, fie în echipă.

Între timp, jocul a primit din ce în ce mai multe funcționalități iar, în cadrul celui de-al cincilea capitol, direcția s-a schimbat, de la formatul numit „battle royale” la modelul de „platformă”, unde creatorii independenți și companiile, deopotrivă, pot crea jocuri, asemenea competitorului Roblox.

Prima din experiențele noi este jocul video LEGO Fortnite, disponibil de astăzi. Acesta este recomandat tuturor jucătorilor de peste 10 ani, potrivit rating-ului ESRB postat de compania de jucării într-un comunicat oficial.

În cadrul jocului, jucătorii pot construi cu piese LEGO alături de alții și se pot lupta cu monștri și animale, precum scheleți și lupi, printre altele. Harta de explorare din LEGO Fortnite este de 19 ori mai mare decât insula pe care se desfășoară jocul principal, potrivit The Verge.

Parteneriatul companiei de jucării cu Epic Games a fost anunțat încă din anul 2022, pentru a crea un „metavers” sigur pentru copii și familii, potrivit unui comunicat oficial al companiei de la acea vreme.

LEGO, un exemplu de reinventare continuă

Compania de jucării LEGO a fost fondată în anul 1932 în Danemarca de Ole Kirk Kristiansen. Numele companiei vine de la cuvintele „leg godt”, care înseamnă „joacă bine”. Afacerea lui cu produse de lemn a avut de suferit în acel an, pe fondul falimentului din cauza crizei economice mondiale. De aceea, Ole a început să creeze jucării de lemn.

Numele de LEGO a apărut în mod oficial în anul 1936, potrivit istoricului companiei. Peste 10 ani, în 1946, Kristiansen a cumpărat primul aparat de prelucrare plastică, care va produce primele „cărămizi” de jucărie. De aici, compania se extinde în Germania, afacerea este preluată de fiul său, Gotfred Kirk Kristiansen, și apare primul patent de combinare a „cărămizilor”, care seamănă cu produsele actuale.

În anul 1966, fabrica de producție de jucării de lemn ia foc, incident în urma căruia producția acestor jucării este oprită. De aici, afacerea cu jucării de plastic se extinde, pentru a include pe cei mici (prin piesele „Duplo”) și pe copiii mai mari (prin construcțiile „Technic”).

Minifigurinele au fost introduse în anul 1978, odată cu sistemul de produse împărțite pe categorii pentru grupele de vârstă potrivite. În anii ’90, LEGO se deschide către automatizarea construcțiilor din piesele de LEGO și introduce robotul „Mindstorms”, devenit serie de roboți.

În trecutul recent, LEGO lansează noi formate de minifigurine și construcții, ca cele în colaborare cu Harry Potter și seriile proprii Ninjago și Friends. În anul 2014, seria LEGO apare pe marele ecran în primul film de Hollywood, făcut în colaborare cu divizia de animații a Warner Bros Pictures.

Minifigurinele LEGO au împlinit 40 de ani de la lansare în anul 2018, iar compania a marcat 90 ani de activitate anul trecut, în 2022.

Parallax

Vizualizari
152
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri