Denisa Crăciun

Înscrieri: Tinerii români pot să dezvolte un joc video care să-i inspire pe alți tineri să iasă la vot în 2024

jocuri video

Tinerii români cu vârste între 18 și 25 de ani se pot înscrie într-un program de dezvoltare de jocuri video.

În proiectul Play for Democracy vor fi selectați 16 tineri care să dezvolte un joc video pentru telefoane mobile, timp de 6 luni.

Evenimentul este organizat de ONG-ul Arden, care susține comunitățile creative și industria dezvoltatoare de jocuri video prin programe educaționale și culturale cu impact social. 

Înscrierile se fac AICI, până pe 21 august 2023, urmând să fie selectați pe baza unui chestionar pe care trebuie să-l completeze.

Cei 16 tineri selectați vor avea ocazia să participe la o tabără de 7 zile, în luna septembrie, unde vor explora concepte democratice, iar pe baza lor vor crea jocul video. Ei vor fi ajutați de profesioniști din industria de game development din România și astfel își vor dezvolta abilitățile și competențele necesare pentru dezvoltarea jocului video pentru telefoanele mobile.

„Cu Play for Democracy vom strânge un A-Team de 16 tineri, promotori ai valorilor democratice, care vor lucra împreună pentru a dezvolta un joc video educațional. Ne propunem să reducem decalajul de participare și să contribuim la o societate democrată și incluzivă în care vocile tinerilor sunt auzite și apreciate prin creșterea gradului de conștientizare privind participarea activă și valorificarea spiritului civic”, a declarat Andra Beldean, co-fondator al Arden.

Dezvoltarea jocului va dura până în luna mai 2024, atunci când va fi lansat oficial pe platformele dedicate. Jocul va fi apoi prezentat elevilor și studenților din liceele și universitățile din România, cu scopul de a-i încuraja să devină mai activi și să-și exercite dreptul la vot în cadrul alegerilor din 2024.

Proiectul Play for Democracy este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul ERASMUS+ și realizat cu sprijinul Funky Citizens, Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România, Amber și Bucharest Gaming Week.

Parallax

Vizualizari
371
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri