Răzvan Tătaru

Ghid online pentru părinți despre jocurile video, lansat într-o campanie de informare

Părinți și copii care se joacă jocuri video împreună

Jocurile video sunt mai mult decât o sursă populară de distracție, acestea pot reprezenta o oportunitate educațională și, totodată, un mod de conectare și socializare pentru întreaga familie. De aceea, s-a lansat un ghid pentru părinți în ceea ce privește jocurile video, arată un comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA) a lansat un ghid unde părinții pot găsi detalii importante despre sistemul de clasificare de vârstă PEGI și despre controlul parental în jocurile video. Ghidul este disponibil pe pagina oficială a campaniei.

Prin intermediul campaniei „Regulile jocului", asociația sprijină părinții pentru a avea o imagine clară despre ce joacă copiii lor, cu cine se joacă și cât timp se joacă, potrivit comunicatului.

În perioada sărbătorilor de iarnă, copiii își exprimă foarte vocal dorințele legate de achiziționarea unei console, al unui nou joc video sau monede virtuale pentru jocuri precum Fortnite. Le recomandăm părinților să aloce câteva minute pentru a configura consola sau telefonul achiziționat, stabilind limite de timp, vârstă și alte restricții esențiale înainte de a le oferi copiilor lor. Este important să afle mai multe detalii despre jocurile dorite de copii și să evalueze dacă sunt potrivite pentru vârsta acestora și totodată, să înțeleagă ce pot achiziționa copiii cu monedele virtuale din jocuri și cum funcționează acest sistem”, a declarat Andreea Medvedovici Per, Director Executiv al RGDA.

„Pe baza instrumentelor dezvoltate de industria de jocuri, inclusiv producătorii de hardware, magazinele online și chiar publisherii jocurilor preferate ale copiilor, am elaborat un ghid practic pentru a oferi sprijin părinților. Sfaturile noastre prezintă beneficiile controlului parental și facilitează comunicarea între părinți și copii, pentru ca aceștia să construiască împreună o relație sănătoasă cu jocurile video” – Andreea Medvedovici Per. 

Ghidul le recomandă părinților:

  1. Descărcarea aplicației PEGI pentru verificarea clasificării de vârstă a jocurilor;
  2. Utilizarea controlului parental pe dispozitivele folosite de copii;
  3. Setarea unor limite sănătoase prin discuții directe cu cei mici;
  4. Participarea întregii familii la sesiunile de joc;
  5. Descoperirea beneficiilor pe care jocurile video le pot aduce în relația părinte - copil și în dezvoltarea acestora.

Tot în ghid, părinții pot găsi avantajele pe care le au anumite jocuri, cum ar fi conținutul educativ și faptul că acestea pot fi o resursă prețioasă în rafinarea abilităților sociale ale copiilor, mai susține asociația.

Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit care își propune să sprijine și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din România. Obiectivele asociației sunt: informarea publicului larg asupra industriei; asigurarea că există suficiente surse de training și educație pentru cei care își doresc o carieră în domeniu; crearea unei comunități a dezvoltatorilor; reprezentarea industriei în fața instituțiilor statului și a actorilor internaționali.

Parallax

Vizualizari
120
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri