Smile Media

webPR Cum te poate ajuta pokerul în domeniul afacerilor?

Cum te ajuta pokerul in afaceri

Pokerul este o activitate relaxantă pe care numeroși antreprenori o au. Iar unii dintre ei reușesc să deprindă anumite strategii din poker pentru a-și îmbunătăți calitățile în domeniul afacerilor. Fiind un joc în care trebuie să fii calculat, atent și să iei în considerare o mulțime de factori, pokerul are destule lucruri în comun cu antreprenoriatul.

 

Iată cum te poate ajuta pokerul în domeniul afacerilor:

 

1. Te ajută să fii rezistent și să faci față presiunii

 

Dacă joci la turnee de poker cu siguranță va trebui să investești timp, atenție și concentrare și va trebui să înveți să faci față presiunii. La turneele de poker în prima zi participă sute sau mii de oameni, dar ulterior aceștia sunt eliminați rând pe rând. La masă rămân doar învingătorii, cei care reușesc să facă față presiunii și se concentrează cum trebuie. Așa este și în domeniul de afaceri. Sunt multe companii care încep, dar nu toți antreprenorii rezistă și fac față presiunii de a conduce un business. E nevoie de sacrificii, implicare și decizii inspirate, la fel cum este cazul și în poker.

 

2. Te ajută să îți calculezi riscurile

 

Atât în poker cât și în afaceri trebuie să fii tot timpul calculat și să evaluezi șansele de câștig și potențialele pierderi. Cei care joacă online, în special începătorii, folosesc adesea un poker odds calculator pentru a-și da seama ce șanse de câștig au în anumite mâini și pentru a-și îmbunătăți probabilitățile de succes pe viitor. Atât în poker cât și în afaceri ai nevoie de calcule matematice rapide, evaluări și un instinct bine format. Însă riscul este adoptat atât în poker cât și în afaceri de cei inteligenți, care știu că șansele sunt într-o măsură foarte mare în favoarea lor.

 

poker afaceri

Sursa foto: 888poker.ro

3. Te ajută să îți dai seama că norocul ți-l mai faci și singur

 

Pokerul este considerat un joc de noroc, dar tot mai mulți oameni susțin că, în realitate, este unul de abilități. Argumentul este foarte simplu: privind mesele finale de la turneele importante, foarte adesea ajung în mare măsură cam aceeași jucători. Dacă norocul ar juca un rol atât de important, atunci ar fi imposibil ca ei să fie prezenți mereu în fazele superioare, în timp ce ceilalți să fie atât de ghinioniști întotdeauna. În realitate, pokerul a devenit un joc de abilități, în care contează strategia pe care o adopți și cum o implementezi. Iar același lucru este valabil și în afaceri. Și în acest domeniu se spune că, atunci când ești la început, ține mult de noroc. Dar este oare acest lucru adevărat? Este clar că multe afaceri se închid la câteva luni de la înființare, dar cei care luptă și au „know how”-ul necesar reușesc să răzbată.

 

4. Îți poate îmbunătăți calitățile de lider

 

Afacerile reușesc și atunci când aduni la un loc oameni valoroși, pe care îi faci să tragă tare și să dea tot ce au mai bun pentru ca business-ul tău să evolueze. Iar pentru a-i păstra alături comunicarea cu ei joacă un rol cheie. Este important să îi înțelegi, să îi asculți și să știe că ești un sprijin. Iar în poker îți poți îmbunătăți considerabil abilitățile de comunicare. Când joci live, vei întâlni adesea oameni noi și va trebui să te adaptezi constant și să știi să vorbești cu persoane din toate categoriile sociale. Acest lucru te poate ajuta așadar să evoluezi și în afaceri.

 

5. Ca jucător de poker "vinzi" mereu câte ceva

 

În momentul în care joci poker nu contează doar cărțile pe care le ai, ci trebuie să știi și cum să abordezi situația de la masă. Prin simple gesturi, reacții sau vorbe îi poți face pe cei din jur să creadă că ai o anumită mână și să-i influențezi să renunțe sau chiar să pluseze. Așadar, în poker poți să deprinzi și anumite tactici de negociere sau de vânzare, pe care le poți aplica și în afaceri.

 

 

 

6. Te ajută să înveți din eșecuri

 

Atât în poker cât și în afaceri sunt șanse mari să vină și momente în care pare că nimic nu îți iese indiferent ce ai face. Variațiile fac parte din jocul de poker și le au chiar și cei mai buni jucători. La fel se întâmplă și în afaceri, unde există automat și perioade mai slabe. Nu poate fi totul pe plus întotdeauna, tocmai din acest motiv din poker poți învăța cum să gestionezi eșecurile și ce trebuie să faci pentru a-ți păstra calmul și a depăși acel moment. Un singur lucru este cert: deciziile luate la nervi nu ajută și totul se rezolvă întotdeauna cu calm.

Parallax

Vizualizari
227
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 366
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri