Denisa Crăciun

Campionatul Mondial de Esports 2023 va avea loc la Iași. Gamerii se luptă pentru premii în valoare totală de 500.000 EUR

gaming 2023

În 2023, Campionatul Mondial de Esports, unde jucători din peste 120 de țări se vor lupta pentru premii totale în valoare de 500.000 EUR, va avea loc la Iași.

România va găzdui, între 24 august și 4 septembrie, Campionatul Mondial de Esports. Competiția, organizată de Federația Internațională de Esports, va reuni jucători ce vor concura pentru titlul de campioni mondiali, la individual sau pe echipe, în șapte competiții la șase jocuri de top.

Campionatul se va desfășura în cadrul Digital Throne, ce va aduce scene multimedia, artiști și proiecții impresionante pe Palatul Culturii din Iași sau parade de cosplay în costume ale eroilor din filme și jocuri video.

Peste 20.000 de persoane pasionate de sporturile electronice și peste 50.000 de iubitori ai muzicii sunt așteptați să participe la eveniment. 

Audiența mondială, care va urmări online competițiile, se va ridica la peste 30 milioane de oameni.

Vor fi peste 700 de jucători din peste 120 de țări ce se vor înfrunta pe cele patru scene la șase dintre cele mai populare jocuri - Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile.

Totodată, va fi organizat primul World Championship la Counter Strike: Global-Offensive destinat echipelor feminine.

„Federația Internațională de Esports luptă în mod continuu pentru incluziune și diversitate în esports. Echipele feminine sunt o parte esențială a Campionatelor Mondiale de Esports și suntem încântați de viitoarele competiții feminine pe care le vom organiza. Cea mai valoroasă jucătoare de CS:GO din lume a momentului este Ana Dumbravă, originară din zona Moldovei, nu departe de Iași, și sunt sigur că va fi o inspirație pentru echipele feminine din întreaga lume pentru a participa la competiție, reprezentând una din cele peste 120 de țări”, spune Vlad Marinescu, Președintele IESF.

Valoarea premiilor puse la bătaie este de 500.000 EURO. Premiile vor fi adjudecate în urma celor aproape 500 de meciuri pe care turneul final de la Iași le va găzdui timp de o săptămână.

În momentul de față au loc competițiile naționale care desemnează, pentru fiecare joc în parte, componența echipelor care vor merge în turneele regionale care se vor desfășura în lunile mai și iunie.

Parallax

Vizualizari
1692
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri