Claudiu Zamfir

Înscrieri online: Noi fonduri UE de câte 75.000 EUR pentru antreprenoare cu startup-uri de tehnologie, prin programul de finanțare Women TechEU 2022

Thumbnail

Startup-urile românești de tehnologie conduse de femei vor putea obține granturi de câte 75.000 de euro prin programul de finanțare Women TechEU, pentru care s-a deschis o sesiune de înscrieri online la nivelul Uniunii Europene.

Înscrierile la Women TechEU se fac AICI, până pe data de 4 octombrie 2022, ora 18:00 (ora Bucureștiului), a precizat, miercuri, Comisia Europeană, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro. Apelul s-a deschis de marți, 21 iunie 2022.

Bugetul total al sesiunii 2022 este de 10 milioane de euro. 130 de startup-uri din UE, conduse de femei, urmează să primească finanțări și diverse servicii de accelerare a afacerilor, în urma acestui apel.

Descarcă de AICI un ghid de aplicare Women TechEU. Detalii suplimentare AICI.

Women TechEU 2022 - aplicante eligibile

Schema de finanțare Women TechEU 2022 dispune de fonduri UE din programul de lucru Ecosistemele europene de inovare, din cadrul programului Orizont Europa, cu sprijin din partea Consiliului European pentru Inovare (CEI).

Women TechEU oferă sprijin startup-urilor conduse de femei, în cea mai timpurie și mai riscantă etapă a creșterii firmelor. Finanțatorul caută companii nou-înființate, care dezvoltă tehnologii „deep tech”.

Pe lângă un grant în valoare de 75.000 EUR, finalistele primesc mentorat și îndrumare prin intermediul programului CEI privind rolul de lider al femeilor, „Women Leadership Programme”.

Aceasta este cea de-a doua sesiune de înscrieri la programul Women TechEU. La prima sesiune, în perioada octombrie 2021-martie 2022, au fost selectate 50 de antreprenoare din UE.

Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat:

„Am primit un răspuns foarte pozitiv la acest prim proiect-pilot, cu aproape 400 de candidaturi din întreaga UE și din țările asociate. Sunt mândră că sprijinim în prezent 50 de întreprinderi ambițioase conduse de femei din 16 țări. Este un pas uriaș în direcția cea bună, pentru a elimina disparitatea de gen în domeniul tehnologiei profunde și a încuraja femeile să își atingă adevăratul potențial. Companiile „deep-tech” conduse de femei ar trebui să construiască ADN-ul european al inovării, iar anul acesta vom sprijini și mai multe dintre acestea”.

Women TechEU este una dintre inițiativele UE menite să sprijine și să capaciteze femeile din domeniul tehnologiei și al inovării, inclusiv prin Premiul anual al UE pentru femeile inovatoare și noul program Women Leadership al CEI.

Parallax

Vizualizari
15224
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri