Claudiu Zamfir

Webinar VIDEO: Fondurile UE de max. 70.000 EUR sau max. 200.000 EUR pentru afaceri neagricole la sate. Explicații pentru un proiect cu șanse de câștig

Thumbnail

Webinarul live s-a încheiat și este disponibil pe canalul nostru de YouTube și pe pagina StartupCafe de Facebook. Consultantul Flaviu Buboi, de la Goodwill Consulting, ne-a explicat aspecte legate de submăsurile 6.2 și 6.4 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin care antreprenorii vor putea obține fonduri europene de maximum 70.000 de euro, respectiv, 200.000 de euro pe proiect, pentru afaceri neagricole la sate.

Submăsura 6.2 - Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale urmează să fie lansată în septembrie 2021, cu un buget total de 50 milioane euro. Antreprenorii vor putea obține fonduri nerambursabile de câte 50.000 de euro/ proiect, cu excepția activităţilor de producţie pentru care valoarea sprijinului este de 70.000 euro/ proiect, fără niveluri intermediare.

Tot în septembrie urmează să se lanseze și Submăsura 6.4 - Sprijin pentru investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole. Buget: 100 milioane euro.  Aici, fondurile nerambursabile sunt de câte 200.000 de euro pentru un proiect, cu intensitate de 70% sau de 90%.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat drafturile de ghiduri ale solicitantului și grilele de punctaj finale.

În cadrul webinarului StartupCafe.ro, consultantul pentru finanțări Flaviu Buboi, de la Goodwill Consulting, ne-a ajutat cu informații și explicații-cheie pentru realizarea unui proiect cu șanse mari de câștig:

  • Cine va putea obține fondurile?
  • În ce condiții?
  • Ce costuri vor implica investițiile?
  • Cum se vor putea face achizițiile și de la ce fel de furnizori?
  • Ce domenii vor avea cele mai mari șanse?
  • „Capcane” la care trebuie să fim atenți.
  • Nouătile din acest an.

Parallax

Vizualizari
6878
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
un
consultant
6.2 si 6.4 ar trebui sa se deschida doar daca raman fonduri necheltuite și sunt foarte puține șanse să rămână fondrui. Sunt fonduri din exercitiul financiar precedent. Rămășițele pot fi relocate către linii unde există deja supracontractare. Nu cred că ar trebui să vă faceți foarte mari speranțe în legătură cu aceste linii. Unde mai punem si așteptările pe care le creați in piață, în rândul firmelor care tocmai si-au loat teapă cu Masura 3.
poza de profil
Bun consultant :)) Stii si scrie corect in limba romana si esti si foarte informat. Ai urmarit evenimentele din ultimele 6 luni la nivelul Ministerului Agriculturii?
poza de profil
Cătălin
Stanciu
Buna ziua!
Se pot finanța și micro fabrici de bere din mediul rural (CAEN 1105), infiintate anul acesta?
Multumesc frumos!
poza de profil
daniel
tutuianu
momentan nu,in 2022 sau 2023 mai sigur,finantarea e de 50%
poza de profil
Alex
Pascu
Buna ziua,
Doua intrebari as avea:
1. In situatia in care locatia investitei este închiriata, iar proprietarul are ipoteca pe locatie, trebuie cerut acordul creditorului, inclusiv grafic de rambursare pentru dosarului de finantare ori contractul de finantare? Eu ca beneficiar, neavand nicio relatie cu banca proprietarului.
2. Pentru punctaj maxim, la criteriul P7, se accepta ca oricare 2 din ultimii 3 ani sa fie cu profit (2018+2019 profit, 2020 pierdere contabila)?
Multumesc frumos!
poza de profil
Carmen
Amarandei
Buna ziua. Am urmatoarea situatie: dl. Ionescu este asociat cu 50% in firma A si cu 100% in firma B. Firma A este mijlocie. Firma b este micro. Cele doua firme nu au legaturi comerciale sau coduri CAEN complementare. In aceasta situatie firmele sunt legate prin dl Ionescu si atunci firma B nu mai este eligibila pe PNDR 6.4.?
poza de profil
Andreea
Andreea
Buna ziua,
Am urmatoarele neclaritati si va rog sa intrebati pe webinar:
1.Care este punctajul maxim ce se poate obtine atat pe PNDR 6.2 si 6.4 pentru codul caen 1629 – ” Fabricarea altor produse din lemn; fabricarea articolelor din pluta paie si din alte materiale” ?
2. Daca sunt fermier persoana neautorizata si vreau sa diverisfic activitatea , in conditiile programului pndr 6.2 ce trebuie sa fac pentru a obtine punctaj la criteriul de selectie 1? Trebui trecuta exploatatia pe societatea infiintata?
Multumesc!
poza de profil
Giulia
Botan
Buna ziua!!
Daca sunt student si vreau sa infiintez o firma noua, pe numele meu, pentru acest proiect, sunt sanse de finantare?
poza de profil
Maria
Maria
Un prestator de servicii IT, care înregistrează și mijloace de digitalizare în activitate va fi punctat la criteriul 4.1 sau 4.2?
poza de profil
Viorel
Marian
Buna ziua,
La 6.4 activitatea noua poate fi complementara?

poza de profil
Denisa
Sirboiu
Buna ziua, La masura 6.2 la primul criteriul de punctare, pot obtine 5 puncte membrii unei gospodarii agricole doar acele persoane care infiinteaza pentru prima data o firma? Sau si aceia care au un istoric ca si actionari? Multumesc frumos!
poza de profil
Denisa
Sirboiu
Buna ziua, La masura 6.2 la primul criteriul de punctare, pot obtine 5 puncte membrii unei gospodarii agricole doar acele persoane care infiinteaza pentru prima data o firma? Sau si aceia care au un istoric ca si actionari? Multumesc frumos!
poza de profil
ALINA
BUSUIOC
UN EXPERT CONTABIL PFA CARE DETINE O INTREPRINDERE INDIVIDUALA IN DOMENIUL AGRICOL , PUNCT DE LUCRU DESCHIS IN DOMENIUL RURAL , ISI POATE DIVESIFICA ACTIVITATEA IN DOMENIUL CONTABIL PE INTRPRINDERE INDIDUALA ?
masura 6.2
poza de profil
Denisa
Sirboiu
Buna ziua, Revin cu intrebarea daca se cumuleaza punctajele pentru o investitie pe 2 coduri CAEN complementare, cum este productia de mobilier birouri (3101), care ia punctajul pt criteriul 2.1 - 15 puncte, dar si pentru productia de peleti - criteriul 5.1 - 15 pct?
poza de profil
Maria
Maria
Există obligația de a crea locuri de muncă?
poza de profil
Madalina
Hulka
Pentru activități de agrement (ex. închirieri ATV-uri) echipamentele vor putea fi folosite și pe raza altor comune decât cea pentru care s-a primit punctaj, cu condiția să specificăm aria geografică în planul de afaceri? Sau se pot folosi doar pe raza comunei punctate?
poza de profil
RAMONA
PURTAN
poza de profil
RAMONA
PURTAN
poza de profil
Luciea-Elena
MOISĂ
Conform grilelor de punctaj, la Sms. 6.2 punctajul maxim care se poate obtine este de 50 p (de catre aplicantii din sectorul medical sau de agrement/alimentatie publica), iar la Sms. 6.4 punctajul maxim care se poate obtine este de 65 p (pentru aplicantii din sectorul productie, insa doar codurile caen prioritizate in Anexa 7). In totalul acestor punctaje au fost incluse si cele 5% care s-ar putea obtine din activitatea agricola. Asadar, NU plecam la niciuna din Sms de la 100 procente !

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri