Claudiu Zamfir

APIA suspendă primirea cererilor pentru plățile directe în perioada 16 martie-6 aprilie 2020, ca măsură de prevenție împotriva coronavirus COVID-19

Thumbnail

Fermierii români nu vor mai putea depune la APIA cererile unice de plată în perioada 16 marte - 6 aprilie 2020, procedura fiind suspendată ca măsură de prevenție a răspândirii coronavirusului COVID-19, a informat, sâmbătă, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Plățile directe au o valoare de circa 195 de euro pe hectar și reprezintă una dintre principalele forme de sprijin din partea Uniunii Europene în agricultură.

Comunicatul APIA:

„Apreciind cu maximă responsabilitate evoluția COVID-19, conducerea APIA, susținută de MADR a luat decizia de a suspenda primirea cererilor unice de plată  începând cu data de 16 martie 2020 până la data de 06 aprilie 2020, iar în funcție de evoluția virusului vom lua măsurile care se impun.

Menționăm faptul că activitatea agenției se va desfășura normal, evitând contactul cu publicul.

Convinși de faptul că fiecare dintre noi, angajat APIA sau fermier, ar putea fi expus contaminării cu acest virus, în ciuda tuturor măsurilor de precauție impunse în această situație, considerăm că cel mai important este să ne gândim la sănătatea fiecăruia.

De aceea, conducerea APIA susține inițiativa de a reduce riscul infestării în cazul oricărui angajat al Agenției. Cu toții știm că munca în echipă, făcută cu seriozitate și cu conștiinciozitate de fiecare dintre noi, a dus la atingerea nivelului maxim de performanță în acest domeniu.

Dar, dincolo de rezultatele care ne onorează și ne obligă să fim întotdeauna cei mai buni, apreciem faptul că sănătatea fiecăruia trebuie să reprezinte în această situație nemaiîntâlnită, prioritatea acestei Agenții. Măsura luată reprezintă o dovadă a respectului pe care trebuie să îl manifestăm înainte de toate față de noi înșine.

Fermierilor noștri, beneficiari direcți ai tuturor formelor de sprijin acordate prin APIA, le transmitem rugămintea de a se solidariza cu efortul nostru de a reduce expunerea în fața acestui virus și îi asigurăm de faptul că le vor fi respectate toate drepturile.

APIA transmite angajaților și fermierilor să respecte cu strictețe toate normele impuse în aceste momente și le dorește tuturor multă sănătate”.

Parallax

Vizualizari
11336
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri