Claudiu Zamfir

Noul site AFIR pentru fermierii și antreprenorii rurali care vor fonduri europene, din 2023 încolo: www.afir.ro

site-AFIR

Fermierii, antreprenorii care fac afaceri neagricole la sate și autoritățile publice au la dispoziție un nou site oficial pentru accesarea fondurilor europene prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Noul portal www.afir.ro va fi accesibil publicului larg începând cu data de 16 decembrie 2022, în contextul aprobării Planului Național Strategic pentru perioada 2023 – 2027, a anunțat, miercuri, agenția, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

După încheierea perioadei de consultare publică, noul portal al AFIR va înlocui portalul actual la începutul lunii ianuarie 2023.

Și vechiul portal al AFIR, este disponibil în continuare pe adresa www.afir.info și este funcțional și actualizat la zi. Astfel, fermierii, procesatorii, antreprenorii și autoritățile publice care derulează investiții finanțate din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală vor putea accesa în continuare, fără restricții, toate secțiunile și aplicațiile aferente acestei platforme cu care s-au obișnuit.

„Provocările tehnologice și tendința de digitalizare completă a serviciilor pe care AFIR le oferă solicitanților și beneficiarilor de fonduri europene nerambursabile au scos în evidență necesitatea de a pune la dispoziția publicului un instrument online actualizat la nivelul tehnologic de azi. Proiectul noului portal propune o abordare mai facilă, mai accesibilă tuturor partenerilor noștri, modernă și intuitivă. Suntem una dintre instituțiile publice cu cel mai ridicat grad de digitalizare și acest lucru ne determină să lucrăm constant la îmbunătățirea acestui aspect, noua interfață web fiind doar una din ultimele măsuri concrete pe care le-am dezvoltat”, a precizat George Chiriță, directorul general al AFIR.

Noul portal al AFIR va reprezenta un instrument de lucru deosebit de important, atât prin rolul său de informare, cât mai ales prin rolul său de platformă digitală prin intermediul căreia solicitanții pot depune cereri de finanțare pentru investiții, beneficiarii privați pot derula proceduri de achiziții, pot încărca răspunsuri la solicitările de informații suplimentare, pot depune contestații etc.

 De asemenea, tot prin intermediul noului portal va fi disponibilă Baza de Date cu Prețuri de Referință, o nouă listă cu societățile de consultanță, care acum permite formularea de opinii privind calitatea serviciilor oferite, o hartă interactivă care afișează adresa exactă și contactele structurilor AFIR, dar și a proiectelor finanțate prin FEADR dar și alte aplicații și funcționalități.

Toți cei interesați să ne trimită opinii, sugestii sau observații privind secțiunile și funcționalitățile noului portal au la dispoziție adresa de e-mail consultare@afir.info până la data de 28 decembrie 2022. Ulterior acestei date, toate observațiile primite vor fi înaintate departamentului tehnic în vederea analizei și, după caz, implementării acestora.

AFIR gestionează în principal fondurile europene pentru proiecte de dezvoltare rurală. În perioada de programare 2021-2027, România are la dispoziție aproximativ 6,7 miliarde de euro prin acest pilon de finanțare destinată satelor.

Parallax

Vizualizari
6321
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri