Claudiu Zamfir

România primește 288 milioane EUR de la Comisia Europeană, în programul REPowerEU

bani-euro-stecher-dreamstime

România primește 288 de milioane de euro, de la Comisia Europeană, reprezentând prefinanțările acordate la începutul programului REPowerEU, a anunțat, joi, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, printr-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Suma va fi încasată de România „în câteva zile”, a precizat ministrul Adrian Câciu.

Prefinanțarea reprezintă 20% din fondurile alocate suplimentar pentru finanțarea noilor capitole REPowerEU aferente statelor membre. Și alte țări UE primesc aceste prefinanțări.

Prefinanțările sau avansurile se acordă țărilor beneficiare pentru a putea demara proiectele, în programele respective. Astfel, se va finanța realizarea obiectivelor legate de economisirea energiei, producția de energie „curată” și de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie, cu scopul de a face Europa independentă de combustibilii fosili în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Reamintim faptul că noul capitol REPowerEU cuprinde două noi reforme și șapte investiții care se axează pe accelerarea producerii de energie verde, pe creșterea eficienței energetice a clădirilor și pe recalificarea și perfecționarea forței de muncă în domeniul generării de energie verde.

Parallax

Vizualizari
1363
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri