Claudiu Zamfir

Noi fonduri UE pentru eficiența energetică a IMM-urilor vor fi lansate în 2023 (MIPE)

fonduri europene inovatie-dreamstime

În a doua jumătate a anului 2023 vor fi lansate toate apelurile de proiecte Programul Dezvoltare Durabilă (PDD) 2021-2027, printre care și o linie de finanțare destinată eficienței energetice a firmelor, a anunțat, miercuri, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Finanțarea destinată firmelor va viza IMM-uri, întreprinderi mari, societăţi comerciale din industrie, cu consumuri de peste 1.000 tep/an (definite conform Legii 121/2014 privind eficiența energetică, cu modificările și completările ulterioare).

În total, MIPE speră că 259 întreprinderi vor fi sprijinite pentru investiții în eficiență energetică, din PDD.

Ca obiectiv, promovarea eficienței energetice, a sistemelor și rețelelor inteligente de energie și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră va beneficia de o alocare totală de 1,1 miliarde de euro în cadrul programului.

În total, până la finalul anului 2023 urmează să fie deschise în cadrul PDD un număr de 16 apeluri de proiecte în valoare totală de 5,25 miliarde de euro. 15 din cele 16 apeluri sunt programate a fi deschise în perioada iulie-septembrie 2023, iar ultimul apel urmează să se lanseze în perioada octombrie-decembrie, conform calendarului MIPE.

Printre obiectivele PDD se numără 6.977 km conducte noi sau optimizate pentru rețeaua de apă și canalizare, peste 1.400 km conducte ale rețelei de transport și distribuție a gazelor nou construite sau reabilitate, peste 100.000 de beneficiari de măsuri de protecție împotriva inundațiilor și 955 ha protejate.

Parallax

Vizualizari
4089
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri