Claudiu Zamfir

Ministrul Proiectelor UE reclamă că funcționari MIPE dau consultanță în privat pentru accesarea de finanțări

adrian caciu

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, reclamă faptul că o serie de funcționari ai ministerului dau consultanță în privat unor beneficiari care accesează fonduri nerambursabile, o practică ce ar urma să fie împiedicată printr-un proiect  de ordonanță de urgență pregătit de MIPE.

Într-o declarație de presă, remisă StartupCafe, Câciu afirmă:

„Șmecheria se încheie începând de azi! Este inacceptabil ca functionarii MIPE să aibă astfel de preocupari și să dea consultanță în privat, prevalându-se de o legislație mult prea permisivă, în loc să îsi vadă de atributiile pe care le au și pentru care sunt plătiți din bani publici.

Ne vom despărți rapid de toti care nu înteleg ce înseamnă serviciul public. Faptele acestor indivizi aruncă o pată incorectă asupra celor ce muncesc cinstit în MIPE și care au făcut ca aceasta instituție să aibă cele mai bune rezultate în materia absorbției de fonduri europene și de finanțare a dezvoltarii economiei românești.

În perioada imediat urmatoare voi prezenta Guvernului o ordonanță prin care vom stabili clar care sunt restrictiile si constrangerile pe care trebuie sa le aibă un funcționar care lucrează cu fonduri europene.

Mulțumesc reprezentanților mass-media și tuturor cetățenilor care sesizează altfel de anomalii inacceptabile. În mandatul pe care-l am de ministru al MIPE nu voi ezita să iau măsuri imediate și să înăspresc legislația dacă etica și moralitatea nu mai reprezintă principii profesionale pentru o parte dintre funcționari”.

Radio Europa Liberă a prezentat, marți, cazul unui consilier superior din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Bogdan Dragoș Marinescu. Funcționarul, care a lucrat anterior și la Ministerul Dezvoltării, Lucărilor Publice și Administrației, deține firma de consultanță Funding Plan Investment SRL, care a încheiat contracte de consultanță de aproape 715.000 de euro (3,55 milioane de lei), cu potențiali beneficiari ai Programului Casa Verde, gestionat de Administrația Fondului de Mediu, din subordinea Ministerului Mediului.

„Conform legii, incompatibilitate este atunci când desfășor activități de consultanță conform fișei postului”, a explicat Bogdan Marinescu, pentru Europa Liberă.

Parallax

Vizualizari
3789
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
dantes
V
Cacaciu nu e boul ala care a facut bugetul tarii din pix pe cand era ministru de finante?
Acum a ajuns ministrul fondurilor europene?
Intr-o tara civilizata(si mai putin corupta) era tras la raspundere si bagat in puscarie pentru ce a facut el cu bugetul tarii.
Dar ce sa faci cand tara asta este condusa de mafioti si securisti.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri