Claudiu Zamfir

Măsura 1: Înscrieri 2021 la microgranturi de 2.000 Euro pentru firme. Noi beneficiari eligibili

Thumbnail

Ministerul Economiei anunță, luni, că lansează o a doua ediție a Măsurii 1, de ajutoare de stat de câte 2.000 de euro pentru firme, cu noi categorii de beneficiari eligibili față de prima ediție.

Noua sesiune de înscrieri la „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” va avea loc în perioada  12-22 octombrie 2021, pe același portal de granturi IMM: https://granturi.imm.gov.ro.

Măsura 1 face parte din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de urgență nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cu completarile si modificarile ulterioare, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020.

Relansarea măsurii de sprijin care oferă Ajutor Financiar Nerambursabil sub formă forfetară în valoare de maxim 2.000 euro/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente măsurii, vine cu serie de noutăți în plus față de facilitățile oferite în prima sesiune, respectiv:

  •     Devin eligibili și beneficiarii din categoria Întreprinderilor Individuale și a Întreprinderilor Familiale, cu activitate economică în unul din domeniile prevăzute în Anexa nr. 1 la OUG 130/2020.
  •     Devin eligibili și beneficiarii din categoria profesioniștilor, definiți și reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfășoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege.

Reamintim că, în urma primei ediții a Măsurii 1, au rămas necheltuiți 65 de milioane de euro, adică două treimi din bugetul total disponibil.

În perioada 12-21 octombrie 2020, la prima sesiune a Măsurii 1, s-au înscris 29.250 de solicitanți. 19.615 de solicitanți au fost admiși la finanțare, iar 9.635 au fost respinși, în prima fază. După ce au fost admiși, mulți dintre beneficiari nu și-au semnat contractele în timpul-limită stabilit prin procedura Măsurii 1 sau au încălcat alți termeni procedurali.

Astfel, 11.876 de solicitanți de microgranturi fie au fost respinși din start, fie au fost admiși dar li s-au reziliat contractele de finanțare pentru că nu au parcurs anumite proceduri obligatorii după ce au fost admiși.

La Măsura 1, beneficiarii eligibili erau din rândul unor agenți economici (SRL, PFA etc.) fără angajați în anul 2019.

De precizat că, în această perioadă, Guvernul Cîțu traversează o criză politică de amploare, miniștrii USRPLUS, între care și ministrul Economiei, Claudiu Năsui, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, și-au anunțat demisiile. 

Parallax

Vizualizari
30440
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
G
Gabriel
Se aplica si la firmele infiintate in 2020?
poza de profil
Gabi
Barbarasa
Buna ziua!
Sa aplica si pentru IMM-urile care au avut angajati?
Multumesc frumos!
poza de profil
Adina
B
Cei care au aplicat si au primit prima data masura 1, micrograntul, pot aplica din nou?
poza de profil
Monalisa
Margarint
poza de profil
R.
David
Daca firma nu a avut angajati in 2019 dar a avut in 2020 mai este eligibila?
poza de profil
alexandra
FLOAREA
poza de profil
Geaca
Simona
poza de profil
Geaca
Simona
poza de profil
Monalisa
Margarint

Cei care au aplicat si au primit prima data masura 1, micrograntul, pot aplica din nou?
poza de profil
Andrei
Tufisi
Si eu sunt interesat de raspuns
poza de profil
Gabi
Gab
Nu cred. Scrie in tutorialul PDF : "nu are contract semnat si/sau platit pe masura 1- Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile- octombrie 2020"
http://economie.gov.ro/images/comunicate/2021%20octombrie TutorialPreinscriere%2BInscriereMasura1-2021.pdf
poza de profil
DNL
Echipamente&Serv S.R.L
Daca am aplicat pentru acest grant in 2020,mai pot accesa in 2021?
poza de profil
Daniela
Persa
Buna ziua,
Ma intereseaza sa aplic si as vrea sa stiu daca ma puteti ajuta.
Multumesc!
poza de profil
Cristian
Stan
poza de profil
Cristian
Stan
Am observat ca nu sunt eligibile intreprinderile mici si mijlocii care au avut angajati la 31.12.2019. Dilema mea este daca aceasta restrictie se aplica si microintreprinderilor?! De asemena si I.I. poate avea amgajati si nu se precizeaza nimic?!
poza de profil
Letitia
Malespin
Am creat cont si depus cerere anul trecut. Mi s-a respins pt ca sunt liber profesionist. Acum incerc sa depun fiind eligibila. Am reincarcat toate declarațiile mai putin una, de reprezentant legal care nu imi mai permite sa o reincarc. Semnatura electronica de anul trecut nu mai este valabila, deci probabil va trebui o declaratie cu noua semnatura.
Ce pot face?
Claudiu
Zamfir
Trebuie refacuta identificarea electronica cu noua semnatura digitala

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri