Răzvan Tătaru

Lisabona, numită „Capitala europeană a inovării” 2023

Vedere panoramică a orașului Lisabona

Comisia Europeană a desemnat orașul Lisabona drept „Capitala europeană a inovării” în anul 2023, iar orașul Linköping drept câștigător al categoriei „Orașe inovatoare în Europa”.

Premiile „Capitala europeană a inovării” (iCapital) au fost acordate în cadrul unei ceremonii găzduite în comun de Aix-Marseille Provence Métropole, câștigătoarea iCapital 2022. În plus, au fost anunțate și orașele clasate pe locurile 2 și 3, potrivit unui comunicat de presă.

Categoria „Capitala europeană a inovării”:

  • Lisabona (Portugalia) – câștigătoare
  • Varșovia (Polonia) – locul al 2-lea
  • Liov (Ucraina) – locul al 3-lea

Categoria „Orașe inovatoare în Europa”:

  • Linköping (Suedia) - câștigătoare
  • Padova (Italia) – locul al 2-lea
  • Cork (Irlanda) – locul al 3-lea

Felicitări orașelor Lisabona și Linköping! Ele sunt exemple strălucitoare ale modului în care orașele pot utiliza inovarea pentru a remodela peisajul urban, pentru a aborda provocările demografice și economice și pentru a lucra în beneficiul locuitorilor lor. Dar aplaud și finalistele. Ele creează un viitor mai sigur pentru oameni prin intermediul inovării”, a declarat Iliana Ivanova, comisar european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Acest eveniment a făcut parte din deschiderea săptămânii de inovare Aix Marseille Provence Metropole (AMP) și a inclus conferința „Share the future” și ceremonia de decernare a premiilor „Prix des possibles”, organizată de AMP și inspirată de premiile iCapital, pentru a sprijini inovatorii locali.

Aceasta a fost cea de a noua ediție a premiilor „Capitala europeană a inovării”, cunoscute și sub denumirea de iCapital, organizate cu sprijinul Consiliului european pentru inovare (CEI) din cadrul programului Orizont Europa.

Prin intermediul iCapital, Uniunea Europeană recunoaște orașele cu ecosisteme de inovare favorabile incluziunii. Premiul identifică orașele care conectează cetățenii cu mediul academic, cu întreprinderile și cu sectorul public pentru a transpune cu succes rezultatele într-o bunăstare sporită a societății.

Parallax

Vizualizari
109
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri