Denisa Crăciun

Investiție de peste 47 milioane EUR, inclusiv cu fonduri PNRR, într-un parc fotovoltaic în județul Alba

panouri fotovoltaice

Un grup danez de proiecte eoliene, solare și hibride construiește un parc fotovoltaic în județul Alba, cu o investiție de peste 47 milioane EUR.

Parcul fotovoltaic implementat în orașul Teiuș va avea o putere maximă instalată de 60,2 MW, a anunțat, joi, Teius Solar SLR, parte a grupului danez Eurowind Energy. Valoarea totală a proiectului este de 47.155.440 EUR (54.987.957 EUR cu TVA), transmite firma din România printr-un comunicat către StartupCafe.ro.

Proiectul a beneficiat de un ajutor din partea statului, în valoare de 15.000.000 EUR, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Parcul fotovoltaic Teiuș vizează producerea a 103.592 de MWh anual și reducerea emisiilor de carbon, cu 37.125 de tone pe an.

„Pe lângă aspectele tehnice și ecologice, Parcul Fotovoltaic Teiuș va avea un impact pozitiv și asupra comunității locale, oferind noi oportunități de dezvoltare și creștere economică. De asemenea, va transforma peisajul energetic al regiunii și va contribui la realizarea obiectivelor naționale și internaționale de sustenabilitate”, se mai arată în comunicat.

Proiectul a început la 1 iulie 2022 și s-ar putea finaliza la 30 iunie 2024.

 „Aprobarea Parcului Fotovoltaic Teiuș reprezintă un moment important în strategia noastră de dezvoltare durabilă și de combatere a schimbărilor climatice, contribuind astfel la asigurarea unui mediu mai curat pentru generațiile viitoare. Suntem mândri că putem contribui la tranziția energetică a României și la îmbunătățirea calității mediului prin acest proiect inovator”, a declarat Adrian Dobre, Country Manager România, Eurowind Energy.

Eurowind Energy este un dezvoltator și operator danez de proiecte eoliene, solare și hibride, cu sediul în Hobro, Danemarca. Grupul are peste 560 de angajați în 15 țări europene și în SUA. Compania este prezentă pe piața din România din anul 2011, Teius Solar SRL fiind parte a grupului danez.

Parallax

Vizualizari
182
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri