Claudiu Zamfir

Granturi UE 2023 pentru cercetători: Se fac înscrieri la Bursele postdoctorale MSCA, de peste 260 de milioane EUR

fonduri-cercetare

Cercetătorii români se pot înscrie la bursele postdoctorale din 2023, în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA), într-un nou apel lansat de Comisia Europeană, la nivelul UE.

Înscrierile se fac AICI, până pe 13 septembrie 2023 și se preconizează că vor fi finanțate peste 1.200 de proiecte.

Cu un buget de 260,5 milioane de euro, aceste granturi vor spori potențialul creativ și inovator al cercetătorilor postdoctorali care doresc să dobândească noi competențe prin formare avansată și mobilitate internațională, interdisciplinară și intersectorială, susține Comisia Europeană, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Cererea de propuneri va permite organizațiilor din întreaga lume, inclusiv universități de vârf, centre de cercetare, organizații publice și private și firme mijlocii, să atragă cercetători talentați.

Bursele postdoctorale includ două componente. Bursele postdoctorale europene sunt deschise cercetătorilor de orice naționalitate pentru a realiza un proiect personalizat în UE sau în țările asociate la programul Orizont Europa. Bursele postdoctorale mondiale sunt deschise resortisanților europeni sau rezidenților pe termen lung care doresc să colaboreze cu organizații din afara țărilor menționate mai sus.

Mai multe informații cu privire la cererea de propuneri privind bursele postdoctorale din 2023 și la modalitățile de depunere a candidaturii sunt disponibile online.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat:

„Bursele postdoctorale Marie Skłodowska-Curie oferă o oportunitate unică cercetătorilor postdoctorali care doresc să își extindă orizonturile, să își îmbunătățească oportunitățile pe piața forței de muncă și perspectivele de carieră. Îi invit pe toți cercetătorii care îndeplinesc criteriile de depunere a candidaturii să participe și urez succes fiecăruia dintre ei. Aștept cu nerăbdare rezultatele interesante pe care știu că cei selectați le vor obține prin munca lor”. 

Parallax

Vizualizari
1782
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri