Claudiu Zamfir

Fonduri de până la 1,5 milioane de euro pentru firme inovatoare în sănătate

Thumbnail

Firmele românești inovatare care dezvoltă tehnologii în domeniul sănătății se pot înscrie, până pe 15 martie 2021, la un program european în care sunt puse la bătaie două finanțări de până la  1,5 milioane de euro fiecare.  

Înscrierile la programul Wild Card, lansat de EIT Health se fac AICI.

Aplicația este deschisă până la 15 martie 2021 pentru inovatorii din Europa, inclusiv țările vizate de clusterul EIT Health InnoStars (Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia) și regiunile din Schema de Inovare Regională EIT Health RIS, printre care și România.

Pentru mai multe informații despre procesul de aplicare al programului EIT Health Wild Card 2021, puteți să accesați site-ul wildcard.eithealth.eu sau să vă alăturați webinarului Wild Card ce va avea loc pe 16 februarie 2021.
 
Potrivit unui comunicat al organizatorilor, se caută companii din domeniul sănătății care dezvoltă soluții inovatoare în două domenii medicale:

  • îngrijirea ochilor și a vederii. EIT Health invită inovatori talentați din toată Europa să lucreze la găsirea unei soluții pentru a atenua, preveni și vindeca afecțiunile oculare și tulburările de vedere.
  • managementul durerii. Soluțiile trebuie să răspundă nevoii de a atenua suferința provocată de durerile acute și cronice. Înțelegând cum și de ce este generată durerea într-o varietate de condiții, soluțiile inovatoare pentru gestionarea durerii pot avea un impact cu adevărat semnificativ asupra vieții pacientului.

Parcursul echipelor selectate în cadrul competiției va începe cu un hackathon și va aborda  provocări pe toate planurile, de la formarea echipei, gândirea critică, validarea modelului de afaceri și pitching.

În cele din urmă, participanții își vor prezenta soluția către un grup de lideri din industrie pentru a-și asigura un loc în finală, moment în care vor concura pentru investiția EIT Health pentru dezvoltarea companiei și lansarea soluției pe piață.

În urma procesului de selecție, un maximum de două echipe vor primi, timp de doi ani, sprijin continuu de la Managerii de Proiect ai EIT Health, mentorat și coaching organizațional, precum și acces la rețeaua și partenerii EIT Health.

Fiecare echipa va primi o finanțare de până la 750.000 de euro anual, timp de doi ani. Finanțările sunt „non-dilutive”, adică fără alocare de părți sociale.

Cele două provocări ale programului EIT Health Wild Card de anul trecut au vizat sănătatea femeii și terapiile digitale. Una dintre echipele sprijinite, spaniolii de MiMARK, se concentrează pe îmbunătățirea preciziei și eficienței diagnosticului pentru cancerul endometrial, în timp ce cealaltă echipă susținută, Orbit din Germania, dezvoltă o soluție de inteligență artificială pentru a permite personalizarea eficientă a tratamentului pentru boala Parkinson.

 

Parallax

Vizualizari
2140
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri