Claudiu Zamfir

Fonduri europene: circa 400 milioane EUR pregătiți pentru mediul privat, în București și Ilfov, până în 2029

Thumbnail

Antreprenorii români și alți beneficiari privați vor avea la dispoziție aproape o treime din bugetul Programului Regional București-Ilfov 2021-2027, a anunțat Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) București-Ilfov, marți, cu ocazia lansării acestui program finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat.

„Aproape o treime dintre investițiile programului vor fi destinate mediului privat pentru investiții, inovare și digitalizare, restul finanțării fiind alocată pentru proiecte de digitalizare a serviciilor publice locale, eficiență energetică și consolidări, spații verzi și proiecte de mobilitate verde, accesibilitate la rețele europene de transport, siguranță rutieră și, nu în ultimul rând, infrastructură educațională, începând cu creșele si terminând cu universitățile” - a precizat ADR, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Bugetul total al Programului Regional B-IF este de 1,46 miliarde de euro, din care 586,58 milioane euro - fonduri UE și 879,88  milioane euro de la bugetul de stat. Astfel, la dispoziția mediului privat ar urma să fie circa 400 de milioane de euro, bani care vor putea fi cheltuiți până la finalul anului 2029.

Parallax

Vizualizari
1287
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri