Claudiu Zamfir

Ministrul Fondurilor Europene trebuie să aprobe schemele de ajutor de 150 milioane Euro pentru digitalizarea IMM

Thumbnail

Hotărârea de guvern pentru aprobarea Programului național de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii s-a publicat în Monitorul Oficial, dar mai departe Ministerul Fondurilor Europene trebuie să facă schemele de minimis și alte documente necesare pentru ca fondurile de 150 milioane Euro să poată fi accesate de firme, să-și cumpere echipamente și servicii IT&C.

„Regulile de acordare a ajutorului de stat vor fi prevăzute în cadrul schemelor de ajutor de stat și de minimis, ce vor fi aprobate prin ordin al ministrului fondurilor europene și al președintelui Autorității pentru Digitalizarea României, emis în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, și în cadrul documentelor specifice apelurilor de proiecte” - prevede HG 677/2020, publicată în Monitorul Oficial de miercuri, 19 august.

„Regulile de acordare a ajutorului de stat și de minimis sunt prevăzute în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru creșterea contribuției sectorului TIC pentru competitivitatea economică, al Schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea dezvoltării de produse și servicii TIC inovative create de IMM-uri, în cadrul axei prioritare 2, prioritatea de investiție 2b - Dezvoltarea produselor și serviciilor TIC, a comerțului electronic și a cererii de TIC, acțiunea 2.2.1 Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere, apelul 3, din Programul operațional Competitivitate 2014-2020 și al Schemei de ajutor de minimis Digitalizarea IMM” - se mai arată în hotărârea de guvern.

Consultă AICI Hotărârea de guvern 677/2020, într-un format ușor de urmărit.

Potrivit ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, din cei 150 de milioane de euri se vor acorda două categorii de granturi:

  • câte   30.000 - 100.000 Euro pentru firme care nu au profil IT. Aceste IMM-uri vor avea la dispoziție un buget total de 100 milioane euro, să-și cumpere calculatoare, software, să-și facă site-uri, să contracteze servicii de consultanță IT, instruire informatică etc.
  • câte 1 milion - 6 milioane Euro pentru IMM-uri care au profil de activitate IT. Aceste firme vor avea la dispoziție un buget total de 50 milioane euro, pentru a-și achiziona echipamente și servicii tehnologice, necesare dezvoltării de produse IT&C inovatoare.

Parallax

Vizualizari
4752
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri