Claudiu Zamfir

30 de afaceri deschise în județul Mureș, cu fonduri europene de câte 25.000 Euro

Thumbnail

Un număr de 30 de mici afaceri, de la închirieri de ATV-uri până la fastfood, vor fi deschise într-o comună din județul Mureș, cu fonduri europene de câte 25.000 de euro, relatează Mediafax, vineri.

Antreprenorii care vor derula afacerile provin din comuna Sânpaul, județul Mureș, iar aceștia sunt obligați să facă și angajări de personal.

Cele 30 de afaceri sunt din diferite domenii de activitate și se referă, printre altele, la înființarea unei rulote de vânzare langoşi, a unui fast-food, închirieri scule, mașini și ATV-uri, dezvoltarea unui atelier de prelucrare a lemnului, deschiderea unei săli de fitness, service auto, coafură, închirieri schele, remorci sau toalete publice.

„Este un proiect benefic pentru comună, cu o finanțare europeană de 750.000 de euro. Durata de implementare este până în 2022. Vom monitoriza aceste 30 de firme pe o perioadă de 5 ani, cum respectă planul de afaceri, ce probleme au, vor beneficia de servicii de consiliere”, a declarat, pentru Mediafax, primarul comunei Sânpaul, Simon Istvan.

Scopul proiectului este sprijinirea tinerilor din comună să devină antreprenori și îmbunătățirea situației familiilor care trăiesc acum sub limita sărăciei.

„Un avantaj va fi și faptul că firmele acestea vor da bani din impozite la bugetul local al comunei”, a mai spus Simon.

Proiectul european este derulat de Primăria Sânpaul în parteneriat cu Şcoala generală Valea Izvoarelor şi Centrul Comunitare de Resurse Sânpaul.

Parallax

Vizualizari
2193
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri