Redacția StartupCafe.ro

Fonduri europene 2024: Finanțări de 608,6 milioane EUR pentru doctoranzi

Fonduri Europene 2024

Comisia Europeană a anunțat o nouă cerere de propuneri pentru rețele doctorale în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA), care face parte din programul UE pentru cercetare și inovare Orizont Europa.

Finanțarea, în valoare de 608,6 milioane EUR, va sprijini consorțiile de organizații pentru recrutarea și formarea de doctoranzi, potrivit unui anunț de pe site-ul oficial al Comisiei

Cererea de propuneri face parte din sprijinul de 1,25 miliarde EUR pe care programul Orizont Europa îl va acorda în 2024 pentru cercetare în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA), anunțat în aprilie.

Aceasta va finanța 160 programe doctorale care acoperă mai multe domenii științifice, cu un puternic accent pe cooperarea interdisciplinară, internațională și intersectorială. Aceste doctorate vor oferi oportunități de locuri de muncă, de formare și de dezvoltare a competențelor unui număr de aproximativ 2.400 cercetători, permițându-le să dobândească competențe legate de inovare și stimulându-le capacitatea de inserție profesională pe termen lung. 

Schema include stimulente specifice pentru dezvoltarea de doctorate comune, oferind programe integrate de formare în sinergie cu obiectivele proiectului de diplomă europeană. De asemenea, oferă stimulente pentru dezvoltarea unor doctorate industriale care să formeze cercetători și să dezvolte competențele acestora în afara mediului academic, în special în industrie, în întreprinderi și în sectorul public

Rețelele doctorale sunt implementate prin parteneriate între organizații, atât din mediul academic, cât și din afara acestuia, care beneficiază de pe urma acestei scheme prin atragerea de talente, sporirea vizibilității lor globale și promovarea legăturilor lor internaționale cu alte sectoare. 

Termenul de depunere a propunerilor este 27 noiembrie 2024.

Mai multe informații, precum și îndrumări pentru depunerea propunerilor sunt disponibile aici.

Parallax

Vizualizari
310
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 976
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri