Claudiu Zamfir

Fonduri UE 2024 în București-Ilfov: Când ar trebui să se deschidă finanțările regionale de 120 milioane EUR pentru antreprenorii IMM - calendar estimativ

bucuresti-dreamstime

În anul 2024, ar trebui să se deschidă cel puțin trei apeluri de proiecte în valoare totală de 120 de milioane de euro, pentru finanțarea microîntreprinderilor și a firmelor mici și mijlocii din regiunea București-Ilfov, în cadrul Programului Regional B-IF 2021-2027, conform calendarului estimativ revizuit în luna ianuarie 2024.

Calendarul publicat de Agenția de Dezvoltare Regională București-Ilfov în 15 ianuarie 2024 prevede cel puțin 3 finanțări din PR B-IF pentru antreprenorii IMM:

  • 1.8 Sprijin pentru creșterea durabilă și modernizarea tehnologică a microîntreprinderilor. Are prevăzut un buget total de 75,2 milioane de euro, din care doar 30 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, iar restul de la bugetul de stat. Acesta este un specific al Regiunii București-Ilfov - primește fonduri puține de la UE, pentru mediul privat, fiind considerată regiune mai dezvoltată. În iunie 2024 ar urma să se publice varianta finală a Ghidului solicitantului, iar în iulie 2024 să se deschidă apelul de proiecte în sistemul MySMIS2024.
  • 1.6 Sprijin pentru atingerea unei intensități digitale ridicate în IMM. Bugetul total prevăzut este de 10 milioane de euro. Ghidul final ar urma să se publice în septembrie 2024, iar apelul ar trebui să se deschidă în octombrie.
  • 1.7 Sprijin pentru transformarea digitală avansată a IMM. Bugetul disponibil este de 35 de milioane de euro. Ghidul final ar urma să se publice tot în septembrie 2024, iar apelul ar trebui să se deschidă în octombrie.

Până acum nu s-au publicat nici drafturile de ghiduri în consultare publică, iar calendarul orientativ a tot fost amânat succesiv. Prin urmare, ne putem aștepta la noi amânări, în continuare.

Parallax

Vizualizari
2730
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri