Claudiu Zamfir

Fonduri UE 2023: Parcuri industriale pentru firme, în județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea. Ghidul propus

oltenia

Firmele mici și mijlocii (IMM) din cele 5 județe ale Regiunii Sud-Vest Oltenia vor putea beneficia de găzduire și alte servicii specifice în parcuri induriale finanțate cu fonduri europene, printr-o măsură scoasă recent în consultare publică.

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a lansat, miercuri, în consultare publică proiectul de Ghid al solicitantului pentru apelul de proiecte „Parcuri industriale”, din cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

Vor putea depune proiecte autorităţile publice locale din mediul urban sau rural din regiunea Sud-Vest Oltenia, respeciv județele:

  • Dolj,
  • Gorj,
  • Mehedinți,
  • Olt,
  • Vâlcea.

Este disponibil un buget de 13.503.529 euro, din care 85% fonduri europene și 15% de la bugetul de stat.

Din acești bani, autoritățile din cele 5 județe vor putea accesa fonduri nerambursabile de câte 1-7 milioane de euro. Ajutorul reprezintă maximum 60% din valoarea cheltuielilor eligibile, restul de bani trebuind să fie asigurat de la bugetele locale.

În cadrul proiectelor se vor finanța:

  • amenajarea terenurilor, racordarea la utilități, construcție/reabilitare clădiri, dotări;
  • amenajarea structurilor de servicii comune pentru rezidenții parcurilor industriale;
  • asigurarea de servicii specializate pentru IMM-urile rezidente.  

Consultarea publică pentru ghidul de finanțare din cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia este deschisă în perioada 2-28 august 2023. Poți trimite propuneri și observații la ADR Oltenia, la adresa de e-mail office@adroltenia.ro .

După încă 30 de zile, ADR Oltenia va publica pe site răspunsurile, iar apoi va lansa varianta finală a ghidului.

Autoritățile locale din cele 5 județe eligibile vor putea depune proiectele în sistemul MySMIS2021 în perioada octombrie 2023-aprilie 2024, conform calendarului actualizat al apelurilor pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia.

Parallax

Vizualizari
1358
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri