Claudiu Zamfir

Fonduri europene 2020: Câte 1 milion euro pentru irigații. Ghidul oficial

Thumbnail

Fermierii grupați în organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații (OUAI) vor putea obține fonduri europene de până la 1 milion de euro pe proiect, pentru amenajarea de sisteme de irigații, prin linia de finanțare 4.3 din cadrul PNDR, pentru care s-a lansat ghidul oficial.

Fondurile europene disponibile prin submăsura 4.3 PNDR pentru componenta infrastructură de irigații sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 1 milion de euro - a subliniat, luni, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Beneficiarii eligibili pentru acest tip de finanțare sunt Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole conform legislației în vigoare.

De asemenea, Federațiile Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (FOUAI) pot depune cereri de finanțare numai în măsura în care sunt deținători de infrastructură secundară de irigații preluată prin protocol sau proces verbal de predare-primire ori alte documente (acest tip de infrastructură este definită conform Legii nr. 138/ 2004 a îmbunătățirilor funciare, cu modificările și completările ulterioare).

Cheltuielile eligibile pentru sprijinul acordat prin PNDR 2020 sunt modernizarea  infrastructurii secundare de irigații, a clădirilor aferente stațiilor de pompare de punere sub presiune și/ sau racordarea la utilități, sisteme de contorizare a apei, inclusiv construcția sau modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat.

Achiziția de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/ FOUAI-uri este limitată la un procent de maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului, din care s-a scăzut valoarea aferentă a echipamentelor de irigat.

„Atragem atenția asupra faptului că, pentru a evita dubla finanțare, nu sunt eligibile acele elemente de infrastructură de irigații care au făcut obiectul unei alte finanțări prin PNDR a infrastructurii secundare, pe aceeași suprafață”, a precizat AFIR.

Agenția spune că sesiunea de depunere a proiectelor pe site-ul său oficial „urmează a fi lansată în cel mai scurt timp”.

Potrivit unor cifre publicate de AFIR la începutul anului, bugetul total disponibil în 2020 pentru submăsura 4.3 PNDR este de 43,2 milioane de euro.

Descarcă de AICI Ghidul solicitantului și alte documente oficiale necesare la accesarea acestor fonduri europene.

Ghidul_Solicitantului Fonduri Irigatii 2020 by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
1546
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri