Claudiu Zamfir

Fonduri UE de max. 1 milion Euro: Petiție pentru o propunere de ghid cu lansarea rapidă a Acțiunii 4.1.1-POC

Thumbnail

Un antreprenor român, care a lansat o platformă digitală destinată scrierii unor proiecte de finanțare, propune acum guvernanților un ghid ca soluție de deblocare rapidă a fondurilor europene de 358 de milioane de euro în total, destinate firmelor micro, mici și mijlocii, de la Acțiunea 4.1.1-POC.

Antreprenorul Alexandru Picioruș, care este și expert în proiecte europene, a lansat pe platforma sa, SMIS.ro, o petiție în care invită părțile interesate - antreprenori și consultanți pentru finanțări -  să se alăture cu semnături, pentru lansarea rapidă a fondurilor europene de câte 50.000 - 1 milion de euro pe proiect.

La ora transmiterii acestei știri, petiția de pe platforma SMIS.ro, adresată Guvernului, premierului Nicolae Ciucă și ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, avea deja 270 de semnături.

Facem precizarea că propunerea noastră se aplică pentru un apel lansat rapid, în perioada următoare, (fără prelungirea  cadrului temporar) și nu implică modificări de structură a ghidului solicitantului sau a metodei de evaluare. Toate propunerile pot fi scorate automat, ceea ce rezultă într-o ierarhizare complet automată și echidistantă în IMM Recover” - se precizează în petiția SMIS.ro.

Pe scurt, propunerea de ghid al solicitantului prevede ca, în caz de punctaje egale, proiectele ce vor fi depuse să fie departajate  în baza unui „index de ierarhizare” / „punctaj de ierarhizare” care să nu permită condiții artificiale și să nu favorizeze anumite firme.

Mai concret, iată ce propun cei de la SMIS.ro guvernanților, ca soluție de deblocare a fondurilor UE de 358 milioane euro:

În etapa 1, vor fi ierarhizate companiile aplicante în limita a maxim 55 puncte, scorabile automat, cuantificate din categoriile A, C și E. în conformitate cu ghidului solicitantului. În etapa 1 se așteaptă a fi depuse cca. 20.000 de cereri de finanțare, dintre care aproximativ 14.000 cereri vor fi depuse cu punctaj inițial maxim – 55 puncte.

Departajarea acestor companii – ierarhizarea acestora, să se facă în baza unui „index de ierarhizare” / „punctaj de  ierarhizare” care să nu permită condiții artificiale și să nu favorizeze anumite IMM. Astfel, punctajul secundar de maxim 100 puncte ar urma să fie compus din (fără a exista un punctaj minim). Acest sistem de departajare ar urma să ierarhizeze  companiile cel mai afectate de pandemia de COVID 19, dar și companiile performante.

Thumbnail

Punctajul de mai sus ar urma să ierarhizeze aplicanții pentru evaluarea din etapa 2 (55 – 100 puncte).
Punctajul nu permite creearea de condiții artificiale, criteriile de scorare fiind unele interdependente / complementare.

TOATE CRITERIILE PROPUSE POT FI CALCULATE AUTOMAT.

Descarcă de AICI sau vizualizează mai jos propunerile SMIS.ro pentru deblocarea Acțiunii 4.1.1-POC. Poți semna AICI petiția, dacă ețti de acord cu aceste propuneri.

PETITIE SMIS 2022 by claus_44 on Scribd

Parallax

Vizualizari
3399
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Filip
One
Petitia asta sugereaza ca "guvernantii" nu inteleg ce inseamna criteriul "productivitatii", ca l-au introdus asa, din intamplare, si ca au nevoie de ajutor ca sa indrepte lucrurile. Eu sugerez o alta explicatie: criteriul productivitatii garanteaza castigarea proiectelor de catre firmele abonate si pana acum la contracte cu statul, cele care castiga licitatii pe banda rulanta si livreaza catre diverse institutii produse si servicii de milioane de euro cu firme cu ZERO angajati. Practic, sunt intermediari care "castiga" licitatiile si livreaza apoi produsele sau serviciile altora, cu adaosul de rigoare, catre stat.
Tot ele vor fi acum primele care vor primi si aceste sume pentru ca si masura 4.1.1 asta, tot o licitatie trucata este.

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri