Raluca Abrihan

Fonduri europene de 200 milioane euro pentru firmele mici de exploatare forestieră

Thumbnail

Ministerul Mediului anunță că firmele mici de exploatări forestiere vor fi sprijinte financiar cu 200 de milioane de euro, bani ce provin din fonduri europene. Sumele se vor acorda în granturi de câte 200 de mii de euro, anunță instituția, citată de Mediafax.

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe, a participat marți la Dezbaterea privind identificarea, dezvoltarea și implementarea unor mecanisme financiare de susținere pentru industria lemnului, în viitorul exercițiu financiar 2021-2027, care s-a desfășurat în Aula Magna a Universității Transilvania din Brașov.

„Ne aflăm într-un moment definitoriu pentru viitorul silviculturii românești. În această perioadă, România stabilește, împreună cu partenerii europeni, structura investițiilor din fonduri europene în viitoarea perioadă financiară. În perioada care tocmai se încheie, fondurile destinate sectorului silvic nu au fost suficiente. Ne-am propus să schimbăm asta”, a spus ministrul Costel Alexe.

În ceea ce privește exercițiul financiar 2021-2027, ministrul a arătat că pe lângă sprijinul acordat în cadrul PAC (Politica Agricolă Comună) prin FEADR, se dorește, suplimentar, accesarea unor fonduri europene. În acest sens, s-au purtat discuții cu Ministerul Fondurilor Europene și s-a obținut acordul de principiu, astfel: circa 200 milioane euro, sprjin financiar pentru firmele mici de exploatări forestiere. Sumele se vor acorda în granturi de câte 200 de mii de euro. Pentru derularea cu ușurință a finanțării se va desemna Administrația Fondului pentru Mediu ca Organism de Implementare; Se vor căuta soluții și se vor aloca sume și pentru sectorul de prelucrare primară a lemnului, silvoturism, infrastructură forestieră.

Parallax

Vizualizari
2594
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri