Claudiu Zamfir

Finanțări europene de 890 milioane EUR în programe de inovare, inclusiv pentru startup-uri

fonduri europene inovatie-dreamstime

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), organism al Uniunii Europene, cu sediul la Budapesta, anunță alocarea unor finanțări totale de 890 de milioane de euro pentru programele sale de sprijin pentru inovatori, inclusiv investiții în startup-uri de tehnologie din țările UE și partenere.

Potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro, aceasta este cea mai mare rundă de finanțare EIT și va fi investită pentru a realiza cei trei piloni de bază ai activităților EIT, sprijinind inovatorii:

  • programe și cursuri de educație antreprenorială în întreaga Europă care transformă studenții în antreprenori,
  • servicii de creare și accelerare a afacerilor care extind ideile și afacerile în devenire la următorul nivel,
  • proiecte de cercetare bazate pe inovație care transformă ideile în produse care conectează parteneri, investitori și expertiză.

Din fondurile alocate acordate, 10-15% vor fi dedicate realizării Programului regional de inovare al EIT, care abordează eficient diviziunea persistentă în materie de inovare a Europei.

Banii vor fi distribuiți către comunitățile EIT de cunoaștere și inovare (KIC), pe anii 2023 și 2024, astfel:

Pentru anii 2023, 2024 și 2025:

În plus, EIT acordă un grant de 6 milioane de euro pentru cea mai nouă Comunitate de cunoaștere și inovare, EIT Culture & Creativity, care urmează să devină complet operațională până la sfârșitul anului 2023.

Cea mai recentă investiție include, de asemenea, sume dedicate programelor emblematice ale EIT, inclusiv 32,9 milioane EUR de finanțare pentru Inițiativa EIT pentru instituțiile de învățământ superior care lucrează pentru a stimula inovația în învățământul superior.

De asemenea, sunt incluse 67,4 milioane EUR pentru activități comune între Comunitățile de cunoaștere și inovare, cum ar fi, de exemplu, Inițiativa EIT Deep Tech Talent, destinată să califice un milion de lucrători, Comunitatea EIT, Noile activități europene Bauhaus construind împreună spații de viață și experiențe frumoase și durabile, sau proiectul EIT Girls Go Circular, angajat să ajute fetele tinere să dezvolte abilități tehnologice și antreprenoriale legate de tranziția verde și digitală.

EIT inițiază astfel o nouă oportunitate în cadrul programului Orizont Europa, și anume alocarea de granturi multianuale de care va beneficia rețeaua extinsă de parteneri comunitari EIT și organizații colaboratoare, oferind mai multă flexibilitate și stabilitate pentru proiectele de inovare multianuale la scară largă.

Cu peste 3.400 de parteneri și 70 de centre de inovare consacrate în toată Europa, comunitatea EIT a susținut 3.200 de startup-uri și firme în ascensiune (scale-up) și a lansat peste 1.600 de produse și servicii noi pentru a contribui la eforturile Europei de a aborda provocările globale.

Parallax

Vizualizari
3655
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri