Claudiu Zamfir

Finanțări UE 2022: Startup-urile și IMM-urile pot depune proiecte pentru fondurile totale de 500 milioane euro, pentru dezvoltare în microelectronică

Thumbnail

Firmele mici și mijlocii (IMM) și startup-urile românești, alături de companiile mari, pot depune, de luni, 17 ianuarie 2022,  proiecte de dezvoltare în microelectronică, la Ministerul Economiei, care pune la bătaie 500 de milioane de euro în total, din fondurile europene alocate României prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Aplicațiile participanților se redactează în limba engleză și se transmit completate integral, în perioada 17 ianuarie - 07 februarie 2022, către Ministerul Economiei, la adresa de e-mail: politici_industriale@economie.gov.ro .

Termenul limită de transmitere este 7 februarie 2022, ora 10:00, fiecare solicitare primind un număr unic de înregistrare. Aplicațiile transmise după termenul limită nu sunt eligibile. Toate detaliile legate de începerea apelului pot fi consultate AICI, pe site-ul Ministerului Economiei.

„Așa cum am promis, am deschis apelul de preselecție pentru întreprinderile, companiile și centrele universitare interesate să aplice pentru accesarea fondurilor de 500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România prin PNRR”, a a anunțat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Ministerul Economiei a publicat metodologia finală și documentele care trebuie să însoțească aplicațiile potențialilor participanți la Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică și Tehnologia Comunicațiilor IPCEI ME-CT.

Proiectul se adresează atât întreprinderilor mari, IMM-urilor și întreprinderi nou-înființate, care pot fi participanți direcți /indirecți, cât și organizațiilor de cercetare (institute de cercetare, universități),  care pot fi doar participanți indirecți. Toți aplicanții trebuie sa facă parte din lanțul valoric al microelectronicii, de la cercetare la materii prime, procesare, reciclare.

Proiectele care vor primi sprijin financiar trebuie să aibă o puternică componentă inovatoare, care să avanseze stadiul de dezvoltare a tehnologiei și pot include investiții necesare pentru realizarea primei aplicări industriale – first industrial deployment- care se integrează în obiectivele definite la nivel european pentru IPCEI ME/CT.

 

Parallax

Vizualizari
13865
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri