Claudiu Zamfir

Noi fonduri europene: Câte 2.250-6.000 lei pe lună pentru fermieri, să angajeze șomeri tineri

Thumbnail

Fermierii și alți angajatori din sectorul agro-alimentar vor putea obține fonduri europene de maximum 2.250 - 6.000 de lei pe lună pentru fiecare șomer tânăr pe care îl vor angaja, să-i plătească salariul, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență în analiza Guvernului.

Măsurile se adresează angajatorilor care activează în sectorul agro-alimentar și care vor să angajeze șomeri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, înregistrați la agențiile de ocupare a forței de muncă.

Angajatorii vor primi acest sprijin lunar, timp de 18 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023, pentru fiecare astfel de șomer angajat. Cu acești bani fermierii și alți patroni din sectorul agro-alimentar vor asigura maximum 75% din salariul tânărului respectiv, restul de 25% intrând în sarcina angajatorilor.

Sumele lunare se vor acorda pentru angajarea cu normă întreagă a șomerilor, astfel:

  • maximum 2.250 lei pentru fiecare șomer angajat, fără să aibă nici măcar studii medii.
  • maximum 3.500 de lei pentru fiecare șomer angajat pe post care are cerințe de studii medii cel puțin.
  • maximum 6.000 de lei pentru șomeri angajați pe posturi care presupun studii superioare indiferent de specialitatea acestor studii.

Ajutoarele nerambursabile vor fi suportate din  bugetul Ministerului Agriculturii din fonduri europene (Programul Operațional Capital Uman).

Proiectul de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Fondurilor Europene a intrat, joi, în ședința de Guvern, dar a rămas în analiză.

Proiect OUG Salarii by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
5332
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri