Claudiu Zamfir

Cursuri IT pentru angajații firmelor din România, cu fonduri europene de 30 milioane Euro

Thumbnail

Angajații firmelor din România, inclusiv din microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM),  vor putea urma cursuri IT, în cadrul unor viitoare proiecte europene, pentru care s-au alocat în total 30 de milioane de euro, din fonduri europene și de la bugetul de stat, potrivit Ghidurilor solicitantului lansate oficial.

În parioada 17 august-30 octombrie 2020, patronate, asociații de firme, camere de comerț și alte astfel de organizații vor putea depune proiecte în sistemul electronic MySMIS2014, pentru a obține fonduri europene destinate pregătirii IT a salariaților din firmele mici și mijlocii (IMM) din România.

În acest apel de proiecte, „Competenţe digitale pentru angajaţii din IMM”, din programul Capital Uman (POCU) 2014-2020, se alocă 20 de milioane de euro, fonduri UE și de la buget, din care se vor finanța proiecte cu câte 100.000 euro- 1 milion euro fiecare.

Separat, în apelul POCU „Competenţe digitale pentru angajaţii din întreprinderi mari”, se alocă 10 milioane de euro.

Pentru acești bani, solicitanții eligibili vor fi direct companiile mari, care vor putea depune proiecte în MySMIS în perioada 17 august – 15 noiembrie 2020.

Proiectele vor primi finanțări nerambursabile între 100.000 de euro și 500.000 de euro fiecare.

Proiectele se vor derula în aproape toată țara, cu excepția Bucureștiului și a județului Ilfov.

Angajații firmelor vor putea urma asfel cursuri IT, de la cele elementare până la programe mai avansate, cum sunt cele de urilizare a unor aplicații de tip CRM (Customer Relationship Manager), RM (Resource Management), ERP (Enterprise Resource Planning), BPM (Business Performance Management), tablou de bord electronic etc, precum și prceduri de securitate cibernetică.

Parallax

Vizualizari
2555
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri