Claudiu Zamfir

Cursuri gratuite de programare IT

Thumbnail

Românii pot urma gratuit cursuri online de reconversie profesională, în domeniile programării sau testării IT, printr-un proiect în valoare de 1 milion de euro, derulat de eJobs și  finanțat din fonduri europene.  

În proiectul CODERSLAB se fac înscrieri AICI. Admiterea se va face pe principiul ”primul venit, primul servit” pentru persoanele ce au dosarul de înscriere complet.

Condiții de participare:

  • Se caută persoane din afara Bucureștiului și a județului Ilfov,
  • Vârsta: între 25 și 65 de ani,
  • Nivel de studii: cel puțin 8 clase absolvite.
  • Sunt încurajate persoanele cu un nivel scăzut de calificare, care în prezent au un loc de muncă, dar care doresc să facă o schimbare.

Nu este nevoie de pregătire IT anterioară, cursurile fiind gândite special pentru începători.
La cursuri sunt așteptați 651 de cursanți, care vor primi, ulterior, și consiliere profesională în găsirea unui nou loc de muncă.

30% dintre aplicanți trebuie să fie femei, iar 196 de persoane trebuie să vină din mediul rural, să aibă peste 40 de ani sau un nivel scăzut de calificare.

Cursanții vor avea de ales între cursurile de:

  • Programator Java Script - vor învăța cum să dezvolte interfețe pentru aplicații web sau mobile. Cursurile vor avea o durată cuprinsă între 4 și 6 luni.
  • Tester QA - vor învăța să recunoască defectele unui produs web sau soft. Durata: 6 - 8 săptămâni.

Sesiunile de învățare se vor desfșura de luni până vineri, seara, în intervalul  orar 18.00 - 21.00. Au loc online, deci participanții pot intra pe platformă direct de acasă. Au nevoie doar de un webcam și de o conexiune bună la internet.

Cursurile sunt 100% gratuite pentru cursanți, fiind finanțate prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Parallax

Vizualizari
2852
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri