Claudiu Zamfir

Competiție pentru startup-uri în creștere: Premii de 250.000 euro

Thumbnail

Se caută startup-uri IT din România și Republica Moldova pentru a participa în competiția EIT Digital Challenge.  Cele mai bune firme vor câștiga premii în valoare totală de 250.000 de euro și oportunitate de dezvoltare internațională.

EIT Digital, organizația europeană de inovare digitală și educație antreprenorială, a lansat apelul pentru înscrieri în competiția sa pentru startup-uri din acest an. Astfel, 20 de companii vor avea ocazia să țină un pitch și să participe la sesiuni de match-making cu investitori și corporații.

Cele mai bune 3 startup-uri vor beneficia de suport pentru scalare internațională, în valoare de 50.000 euro. Marele câștigător al competiției va primi și o finanțare de 100.000 de euro în numerar. În plus, toți cei câștigătorii vor avea acces la rețeaua EIT Digital, cu peste 200 de parteneri, și vor beneficia de vizibilitate la nivel internațional, prin intermediul canalelor EIT Digital.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 10 mai, 2021, iar finala competiției va avea loc în toamnă.

Cine se poate înscrie în competiție

În competiție pot pariticpa antreprenori din UE și țările asociate în programul de fonduri europene Horizon 2020 (inclusiv Republica Moldova). Startup-urile trebuie să fie în stadiu de creștere și să dezvolte produse și servicii tehnologice. Mai exact, competiția are 5 categorii: Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing, Digital Tech sau Digital Finance.

De asemenea, startup-urile înscrise trebuie să aibă o vechime de cel mult 10 ani și să fie în etapa de creștere, pregătite pentru scalare internațională. Asta înseamnă că pot demonstra venituri minime de 300.000 de euro în anul 2020 sau în anul 2021 (până la data înscrierii în competiției), sau să fi primit finanțări în valoare totală de cel puțin 2 milioane de euro.

Toți cei 20 de finaliști vor primi câte 1.000 de euro pentru a-și acoperi costurile deplasării, pentru finala competiției.

Parallax

Vizualizari
1592
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri