Redacția StartupCafe.ro

Apeluri în valoare de 1,6 miliarde EUR pentru mediul de afaceri, lansate în două luni (secretar de stat MIPE)

Thumbnail

În două luni s-au lansat apeluri în valoare de 1,6 miliarde EUR pentru mediul de afaceri, pentru IMM-uri, fiind vorba despre 25 de apeluri, potrivit unui secretar de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), care a mai precizat că valoarea totală este de 16 miliarde, potrivit News.ro. 

Secretarul de stat din MIPE, Teodora Preoteasa, a declarat luni la o conferință organizată de News.ro, că trebuie absorbiţi toţi banii din exerciţiul financiar 2014 - 2020. 

„În ultimele două luni, pentru că ştim că ne confruntăm cu trei instrumente diferite care se suprapun şi aici mă refer la perioada 2014 - 2020, unde trebuie să absorbim, ca să zic aşa, toţi banii care ne-au mai rămas până la finalul acestui an. Toate tunurile au fost puse pentru absorbirea acestor bani. De când s-a preluat mandatul la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene s-au făcut plăţi către beneficiari de 1,7 miliarde euro. Ritmul este unul extrem de susţinut. Încercăm să mobilizăm programe astfel încât să ajungem cu o rată de absorbţie spre 100%. Evident că nu o să se vadă anul acesta, se va calcula şi în anii următori, dar focusul nostru principal este să nu pierdem aceşti bani. Sunt banii care au fost cel mai uşor de absorbit. Ştim că vorbim după aceea de o nouă perioadă de programare 2021 - 2027 care trebuia să demareze”, a precizat Teodora Preoteasa.

 Ea a mai declarat că în două luni s-au lansat apeluri în valoare de 1,6 miliarde EUR pentru mediul de afaceri. 

„În două luni de zile s-au lansat apeluri în valoare de 1,6 miliarde euro pentru mediul de afaceri, pentru IMM-uri, 25 de apeluri, însă valoarea totală lansată este de 16 miliarde. Cred că este totuşi ceva faţă de nimic de când s-a preluat acest minister. Sunt apeluri deschise, aşa cum spuneam, pentru IMM-uri, atât la nivel regional, cât şi la nivel naţional. Pe PNRR suntem în situaţia în care am transmis modificarea PNRR, care include acea tăiere de 2,1 miliarde euro, articolul 18, articolul 21, care înseamnă ajustarea unor ţinte şi jaloane în funcţie de acele circumstanţe obiective şi în noul capitol REPowerEU. Toate aceste documente au fost transmise Comisiei Europene”, a explicat secretarul de stat.
 

Parallax

Vizualizari
1193
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.592

Articole publicate : 769
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri